Jokaisen naisen tärkein lihasjumppa!

door-516731_1280.jpg

Jos yksikin gynekologilla käynyt nainen on välttynyt kuulemasta lantionpohjan lihasten jumpasta, niin sitten on kohdalle kyllä sattunut huono lääkäri.

Itse sain kuulla ”saarnan” asiasta 17-vuotiaana käydessäni ensimmäistä pillerireseptiäni hakemassa ja vaikka silloisesta luennosta ei päähän jäänytkään muuta kuin lääkärin sanat vahvistaa seksuaalista nautintoa, niin saamani ohjeet painoin mieleeni  ja olenkin jumpannut siitä päivästä asti.

Lantionpohjan lihakset tai ”ilolihakset” ovat kuin  verkko, joka kannattelee ja tukee lantion elimiä.  Ne ovat  yhteydessä syviin vatsa- ja selkälihaksiin ja tukevat myös alaselkää (ryhti!). Niiden kunnon tai kunnottomuuden huomaa konkreettisesti aivastaessa, yskiessä, nauraessa tai tiukassa ponnistuksessa…ai että millälailla? No pöksyt kastuvat ihan muusta syystä kuin kiihottumisesta. Not nice at all.

Mistä se lirahtelu sitten johtuu?
Jumalat ei sillä rankaise eikä karma kirpaise, mutta usein ongelma tulee ilmi raskauden aikana tai synnytyksen jälkeen, kun lihakset venyvät jouduttuaan kovemman paineen alle, tai sitten lihasten löystyminen hiipii ikävuosien myötä. Tai sitten se vain tulee omaa ilkeyttään. Itse olen synnyttänyt kaksi lasta enkä mikään teinikään enää ole, mutta kiitos tuon teinivuosien gynekologin, ei tipu eikä lirise vaikka hyppisin tasajalkaa yskänkohtauksen kourissa juotuani 8 siideriä.

Näiden lihasten kunto ei kuitenkaan korreloi makkaroihin vyötäröllä eikä vähäinen rasvaprosentti ole tae timmeistä lantionpohjan lihaksista, joten ulkoisesta olemuksesta niiden kuntoa ei voi määritellä. Kotitestaus on kuitenkin helppo nakki!
Laita yksi tai kaksi sormea sisääsi ja jännitä alapään lihaksia, aivan kuin pidättäisit ulostetta ja virtsaa. Jos puristus on heikko, niin jumppaa kehiin. Eikä jumppaa kannata jättää väliin vaikka puristus tuntuisikin (vielä) tiukalta, ylläpito estää löystymisen!

Miten se jumppa sitten tehdään?
Parasta koko hommassa on se, että lantionpohjan lihaksia voi jumpata vaikka kassajonossa tai automatkalla, sohvalla kirjaa lukiessa tai ravintolassa herkutellessa – eikä kukaan huomaa sitä päältä päin!  Supista emätintä ja peräaukkoa ikään kuin yrittäisit pidättää virtsaa ja ylläpidä tiukka jännitys viitisen sekuntia. Pidä tauko ja tee sama uudelleen. Toista jännitys-rentoutus kymmenisen kertaa peräjälkeen.
Se on kaikessa helppoudessaan siinä.
Toisessa versiossa jännitä vähän rennommin, mutta pidä jännitystä kauemmin.
Tässäkin, kuten kaikessa lihasharjoittelussa on säännöllisyys ja pitkäjännitteisyys tärkeää, tee jokapäivä, pari kertaa päivässä.

Jos kaipaa haastetta tai haluaa isommin jumpata, niin netistä löytyy sata erilaista ja edistyneenpää harjoitusta asiaan liittyen. Välineurheilijoille on olemassa myös kuulia, palloja, tankoja, joiden avulla/kanssa voi treeniä tehostaa, niin halutessaan.Niistä saatan sepustaa erillisen postauksen, mutta jo tuo edellä kerrottu ”piilojumppa” tekee terää!

Kannattaa kokeilla, tulokset huomaatte takuulla niin sinä kuin partnerisi…

 

 

 

suhteet seksi terveys hyva-olo
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *