Makaronilaatikko hieman laatikon ulkopuolelta

loota.jpg(Mystistä: kuva on kyllä tallennettu oikein päin ja näkyy luonnosnäkymässäkin oikein päin, mutta julkaistaessa keikahtaa kyljelleen! ???)

Ah, makaronilaatikko. Tuo suomalaisen kotiruoan kivijalka. Harvemmin tätä tulee tehtyä, mutta kun puoliso tarpeeksi pitkään siitä ääneen haaveilee, niin kyllä se joku päivä tuolta uunista putkahtaa. Ja joka kerran ihmettelen, että näinkö nopeaa tämä olikin valmistaa ja näinkö hyvää tämä olikin, taas.

Tällä kertaa päätin heittää laatikkoon kaikki edellisillan tapasjuhlista jääneet jämät. Maa-artisokkaa ja sardelleja pieneksi silputtuna, paljon juustoraastetta, munamaidon sekaan maustettua creme fraichea ja kerros viipaloituja herkkusieniä puoleen väliin laatikkoa. Sardellit ehkä kuulostavat vähän hurjalta, mutta niistä tuli aivan ihana mauste ja janssoninkiusausmainen säväys. Meidän perheessä jauhelihan tilalla on aina soijarouhetta, mainittakoon sekin. Joskus kannattaa siis ajatella vähän laatikon ulkopuolelta ja lopputulos voi olla herkullinen. Mitähän seuraavalla kerralla heittäisin makaronilootan sekaan? Ainakin homejuustoja haluan kokeilla!

koti ruoka-ja-juoma diy
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *