Henriikka Rönkkönen: Rakkausshokkihoito

Henriikka Rönkkösen Rakkausshokkihoito ja muita ex-sinkun oivalluksia on täynnä värikästä, rehellistä ja ajatuksia herättävää pohdintaa itsestä, parisuhteesta ja rakkaudesta. Rönkkönen on aiemmin julkaissut kolme hulvatonta kirjaa sinkkuelämäänsä liittyvistä kokemuksista ja pohdinnoista. Tämä kirja jatkaa samoilla linjoilla, joskin teemana on tällä kertaa sinkkuuden sijaan parisuhde.

Vuosien treffikokemusten, parisuhdehaaveiden ja sinkkuuden jälkeen mukava mies löytyykin ihan yllättäen ja yrittämättä. Parisuhde ja toisen ihmisen kanssa eläminen ei kuitenkaan ole epäonnisten kokemusten jälkeen huonolla itsetunnolla varustetulle naiselle helppoa. Uuden ihmisen tapailu ja parisuhde on ihanaa, mutta myös jännittävää ja pelottavaa. Kun suhteet ovat aina ennen menneet pieleen, uusikin suhde on helppo tuomita ja etsiä toisesta ihmisestä merkkejä torjunnasta ja eroaikeista. Itseen ja toiseen luottaminen on vaikeaa. Omia ajatuksiaan ja epävarmuuksiaan on myös huomattavan vaikeaa paljastaa rehellisesti, vaikka terapeutti kuinka siihen kannustaa. Vaikeista ajatuksista ja pohdinnoista huolimatta parisuhteessa oleminen on myös ihanaa ja opettaa samalla, miten tulla toimeen itsensä ja sen toisen ihmisen kanssa. Kirjassa pyörii mukana myös pessimistinen ystävä Tuomiopäivän Tuula, joka valittaa kaikesta ja odottaa aina pahinta; vai onko negatiivisuudessa kuitenkin välillä myös huumoria mukana?

Rönkkönen on kirjoittanut jälleen aivan hulvattoman hauskan mutta samalla vakavasti ajatuksia herättävän kirjan. Moniin ajatuksiin ja kokemuksiin pystyin samastumaan. Epävarmuuksissaan kuvittelee helposti vaikka mitä, eikä näitä ajatuksia missään nimessä kerrota toiselle vaan suljetaan ne sisälle ja pelätään pahinta tai mökötetään mielenosoituksellisesti, kun toinen ei osaa lukea ajatuksia. Koska näinhän ihmissuhteet toimivat, eikö? Kirjassa on välillä myös yksityiskohtaisia, sarkastisia vinkkilistoja parisuhteeseen, esimerkiksi siitä, millaisella käytöksellä varmasti pääsee suhteesta irti. Rönkkösen tapaan kirja vilisee myös häpeilemättömiä kuvauksia seksistä ja seksuaalisuudesta.

Lukija Krista Putkonen-Örn onnistuu taas loistavasti tehtävässään. Hän osaa eläytyä tekstiin niin, että sitä on hauska ja helppo kuunnella. Minun on välillä hieman vaikea keskittyä kuuntelemaan tietokirjoja tai asiatekstejä, joissa ei ole koukuttavaa juonta kuten romaaneissa, mutta Kristan eläytyminen helpottaa kuuntelemista huomattavasti.

 

Henriikka Rönkkönen: Rakkausshokkihoito ja muita ex-sinkun oivalluksia
Atena 2022
4h 38 min
Lukija: Krista Putkonen-Örn

kulttuuri parisuhde kirjat sinkkuus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *