Mökkielämää

Juhannuksen vietimme perinteisesti sukuni kesämökillä järven rannalla. Lapsena ja nuorena vietin mökillä lähes kaikki viikonloput keväästä syksyyn ja lisäksi muutaman viikon vanhempien kesälomien aikaan. Nykyään aikuisena mökillä tulee käytyä aivan liian harvoin, pari kertaa kesässä. Niinä harvoina kertoina otan kyllä kaiken irti mökkeilystä ja nautin.

Vaikka sitä ei tietoisesti ajattele, heti mökille tullessa menee ikään kuin mökkimoodiin. Puhelin jää huomaamatta sisälle, kun lähtee ulos touhuilemaan. Puhelimen käyttöä vähentää kätevästi myös huono kenttä ja hidas netti. Somea on tylsä selata, kun jokaisen kuvan latautumista joutuu odottamaan erikseen.

Teininä lähdin mökille vähän vastahakoisesti. Ymmärtäähän sen, kun kaverit ja kotiympäristö jäivät kaupunkiin. En ollut myöskään mikään ulkoilmaihminen. Lähinnä piilottelin hyttysiltä sisällä ja luin kirjaa tai katsoin televisiota. Nyt aikuisena tulee ihan oma-aloitteisesti oleskeltua ulkona (ainakin jos hyttysiä ei ole liikaa) ja autettua vanhempia erilaisissa askareissa. Teini-iän angstit ja kapinointi ovat jääneet taa.

Olen sellainen ihminen, että harvoin tulee vain istuskeltua ilman mitään tekemistä. Mökillä on kuitenkin ihana vain nauttia luonnosta. Mieli lepää, kun istuu terassilla tai laiturin nokassa katsellen järvelle ja kuunnellen linnunlaulua. Luonto tarjoilee viihdykettä ihan riittämiin. Yhden viikonlopun aikana näin mm. paljon erilaisia pikkulintuja, sorsapoikueen, pikkukalojen parvia, valtavan sammakon ja erilaisia kukkia. Ja hyttysiä. Loputtomasti hyttysiä. Näkyipä myös yksi valtava kelluva yksisarvinenkin! Kovin pitkään en jaksanut valvoa enkä todistanut varsinaista auringonlaskua, mutta jo ilta-auringon kajo järvenselällä oli upea näky.

Viikonloppuun kuului tietysti perinteisiä mökkiaktiviteetteja. Grillattiin, loimutettiin lohta ja nautittiin ruoasta terassilla. Heitettiin tikkaa ja pelattiin mölkkyä. Luettiin ja nukuttiin päiväunia. Saunottiin ja käytiin löylyjen välissä pulahtamassa järveen. Tällä reissulla heitin myös talviturkkini, oli muuten kylmää vettä!

Tällaista on meidän mökkielämämme. Pitäisi harrastaa useamminkin!

hyvinvointi ystavat-ja-perhe oma-elama mieli
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *