Lucinda Riley: Auroran salaisuus

Auroran salaisuus on jo edesmenneen Lucinda Rileyn viimeisin suomennettu romaani. Mestarillisen tarinankertojan kaikkia romaaneja ei ole vielä ehditty suomentaa, joten käännöksiä lukevat saavat nauttia hänen tuotostensa uutuudenviehätyksestä vielä hetkisen.

Grania Ryan saa keskenmenon ja pakenee New Yorkista lapsuudenkotiinsa Irlannin West Corkiin. Avomiehelleen Mattille hän ei suostu puhumaan. Kotiseuduillaan meren rannalla hän törmää tyttöön, joka seisoo vaarallisen lähellä kalliojyrkänteen reunaa katsomassa merelle. Grania tutustuu nuoreen Aurora Lisleen, joka on hiljattain menettänyt äitinsä. Yksinäinen ja äitiään kaipaava Aurora suostuttelee naisen viettämään aikaa kanssaan. Graniasta tulee tytön lastenhoitaja isän matkustellessa maailmalla. Myös perheen isä alkaa vetää Graniaa puoleensa. Hän muuttaa väliaikaisesti suureen Dunworley Houseen, vaikka Kathleen-äiti varoittelee sekaantumasta perheen asioihin. Ryanien ja Lislen perheen välillä on historian saatossa tapahtunut jotain, mistä äiti ei mielellään puhu. Lopulta Grania on niin syvällä Lislen perheen elämässä, että Kathleenin on pakko avata perheiden välisiin suhteisiin liittyviä ongelmia. Tarina vie ajassa 100 vuotta taakse päin ensimmäisen maailmansodan aikoihin. Orpo Mary-tyttö pääsee palvelukseen Dunworley Houseen. Sodan aikana hänet siirretään töihin perheen Lontoon taloon, jossa hän saa hoidettavakseen isännän pelastaman tyttövauvan, jonka syntyperästä ei puhuta. Samaan aikaan Mary odottaa sulhastaan takaisin sodasta. Kertomuksen myötä käy ilmi, että historia alkaa toistaa itseään, useammallakin tavalla. Granian selvitellessä elämäänsä Irlannissa avovaimoaan kaipaava Matt onnistuu sotkemaan asiansa New Yorkissa.

Tarina on taattua Lucinda Rileyta: viihdyttävä ja koukuttava lukuromaani, joka sisältää sukupolvien takaista sukuhistoriaa, mysteerejä, romantiikkaa ja surua. Riley kirjoittaa pitkästi ja pyörittelee monimutkaisia juonikuvioita ja sukulaisuussuhteita, mutta pitää hyvin langat käsissään. Mervi Takatalo on sopivan neutraali lukija, joka jättää tulkinnassaan tilaa kuulijan mielikuvitukselle.

 

Lucinda Riley: Auroran salaisuus
Bazar 2022
16h 30min
Kääntäjä: Hilkka Pekkanen
Lukija: Mervi Takatalo

kulttuuri kirjat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *