Lucinda Riley: Kuolema sisäoppilaitoksessa

Kuolema sisäoppilaitoksessa on Lucinda Rileyn viimeisin, postuumisti julkaistu romaani ja hänen ainoa rikosromaaninsa. Riley on alun perin kirjoittanut tarinan jo vuonna 2006, mutta sitä ei koskaan ehditty julkaista. Rileyn poika Harry Whitaker on äitinsä poismenon jälkeen editoinut tekstin julkaistavaksi, ilmeisesti kovinkaan suuria muutoksia tekemättä.

Norfolkissa sijaitsevassa St Stephensin sisäoppilaitoksessa löydetään oppilas kuolleena huoneestaan Fleat house -asuntolassa. Ensi alkuun kuolema vaikuttaa onnettomuudelta, mutta pian aletaan epäillä, ettei kuolema ollutkaan luonnollinen. Keskusrikospoliisin komisario Jazmine ”Jazz” Hunter hälytetään paikalle tutkimaan mahdollista rikosta. Jazz on kuvitellut jättäneensä poliisin työt taakseen ikävän avioeron jälkeen, mutta uppoutuukin täysillä sisäoppilaitoksen tapahtumiin ja rikostutkintaan.

En ole juurikaan lukenut rikoskirjallisuutta, mutta pakkohan tähänkin genreen oli tutustua yhden lempikirjailijani kautta. Ainakin tällaiselle ummikolle Lucinda Rileyn ensimmäinen ja valitettavasti viimeinen rikosromaani oli erittäin kiehtova ja koukuttava mysteeri, joka sai aivot raksuttamaan ratkaisua miettiessä. Aluksi tarina ja rikos vaikuttivat yksinkertaisilta, mutta kertomuksen edetessä Riley onnistui kietomaan yhteen useita mysteerejä, jotka linkittyivät toisiinsa ja saivat aikaan mielenkiintoisen rikostutkinnan.

 

Lucinda Riley: Kuolema sisäoppilaitoksessa
Bazar 2023
13t 45min
Kääntäjä: Tuukka Pekkanen
Lukija: Karoliina Kudjoi

kulttuuri kirjat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *