Markku Ropponen: Koirapuistoromaani

Markku Ropposen Koirapuistoromaani on hauska kurkistus elämän kolhiman miehen, hänen apaattisen koiransa ja koirapuiston värikkäiden asiakkaiden arkeen.

Päähenkilö on työttömäksi jäänyt mies, jonka seitsemän vuoden liitto on vastikään kariutunut. Hän elää yhdessä koiransa, Tallinnan kaduilta löytyneen, laiskan ja väsähtäneen sekarotuisen luppakorvan, Vauhkosen, kanssa. Sitten eteen tulee mielenkiintoinen työnhakumahdollisuus. Joku on tehnyt kaupungille avokätisen testamenttilahjoituksen koirapuiston perustamista ja koirapuisto-ohjaajan palkkaamista varten. Mies osallistuu absurdeihin, moniosaisiin soveltuvuustesteihin, joiden aikana usko meinaa loppua. Lopulta hänet kuitenkin valitaan työhön. Alkaa hankala yhteistyö kaupungin virkamiesten, koirapuiston asiakkaiden (koirien ja etenkin omistajien) sekä puiston vastustajien kanssa.

Romaani on täynnä hauskaa kerrontaa ja nokkelaa kielenkäyttöä. Ropponen on taitava kirjoittaja, jonka mielikuvituksella ei tunnu olevan rajoja absurdien juonenkäänteiden ja yksityiskohtien keksimisessä. Odotukseni kirjaa kohtaan olivat kovat, sillä rakastan koiria ja asetelma vaikutti hauskalta. Jouduin kuitenkin hieman pettymään. Olisin kaivannut enemmän koiria ja vähemmän ihmisiä. Samaan kirjaan oli tungettu jopa hieman liikaa erilaisia outoja tapahtumia ja juonikuvioita. Kirja olisi helposti voinut olla huomattavasti lyhyempi. Minua ainakin alkoi jo vähän kyllästyttää. Sopivassa mielentilassa Koirapuistoromaani voi kuitenkin olla hyvää viihdettä.

 

Markku Ropponen: Koirapuistoromaani
Tammi 2018
391 s

kulttuuri kirjat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *