Veera Nieminen: Kottikärrykaruselli

Veera Niemisen Kottikärrykaruselli on hulvattoman hauska, sopivasti ihmissuhteita, erilaisia persoonia ja hevosarkea sekoittava romaani.

Katri pyörittää omaa hevostallia. Hän vetää vaelluksia omilla hevosillaan ja pitää asiakkaiden hevosia täysihoidossa. Niin vaellusasiakkaissa kuin täysihoitotallin asiakkaissa riittää erilaisia persoonia, joiden edesottamukset sekä hämmästyttävät että naurattavat kerta toisensa jälkeen. Persoonia ovat myös hevoset – joskin niiden kohdalla persoonallisuus tuntuu korostuvan ja muodostuvan ennen kaikkea ihmisten kokemusten kautta. Hevosalan yrityksen pyörittäminen ei ole helppoa hommaa, eikä edes taloudellisesti kovin kannattavaa.

Sukujuhlissa serkku suostuttelee Katrin ottamaan tyttärensä Jennican asumaan luokseen. Jennica on kymppiluokkalainen teini, joka ei tiedä, mitä tulevaisuudellaan tekisi. Katri ei pidä lapsista, mutta tytön täysihoidosta maksettava summa houkuttelee. Katrilla on totuttelemista teinin kanssa elämiseen, mutta loppujen lopuksi he tulevat yllättävän hyvin toimeen. Jennican myötä Katri joutuu keskelle serkkunsa perhedraamaa. Kuvioihin astuu myös hurmaava miesasiakas.

Tämä oli varmasti paras ja hauskin kirja, mitä olen pitkään aikaan lukenut tai kuunnellut. Monta kertaa tyrskähtelin ääneen sitä kuunnellessani. Täydellinen aikuisten hevoskirja, joka sisältää karua mutta hersyvällä tilannekomiikalla maustettua talliarkea sekä ihmissuhteita ja romantiikkaa. Olen lapsena lukenut varmaan kaikki kirjaston hevoskirjat ja oli hauska huomata, miten paljon olen hevosmaailmaa kaivannut. Otan innolla vastaan suosituksia, jos tiedätte muitakin aikuisten hevoskirjoja!

Minttu Mustakallio sopii lukijaksi täydellisesti. En tiedä, millainen tunnelma kirjassa olisi ollut itse luettuna, mutta Minttu sai koko kirjan kuulostamaan humoristiselta ja sopivan sarkastiselta.

 

Veera Nieminen: Kottikärrykaruselli
Tammi 2022
5h 36 min
Lukija: Minttu Mustakallio

kulttuuri kirjat suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *