Sokerirasitustesti

Raskauteen kuuluu olennaisena osana terveyden seuranta,  jota esim. neuvola suorittaa tasaisin väliajoin. Huomenna on vuorossa sokerirasitustesti. Blääh! En tykkänyt siitä viimeksikään, ja vaikka verikokeet (x3 kahden tunnin aikana) ei ole mun lempipuuhaa, on sitäkin ärsyttävämpää niitä edeltävä paasto. Ja se, että siellä labrassa joutuu istumaan pari tuntia ilman mitään järkevää tekemistä.

Paaston pitäisi kestää 10-14 tuntia, joten totesin että 12 tuntia on aika sopiva keskiarvo. Mulla on siis vartti aikaa vielä syödä ja juoda. Sen jälkeen saan seuraavan 12 tunnin aikana juoda korkeintaan 2 dl vettä, mielellään pienissä erissä. Voi pyhä sylvi. Miten käy siis mun normaalin tavan tankata nesteitä koko ilta, mutustella siinä sivussa välillä jotain… No ei hyvin. Veikkaan että parin tunnin päästä on törkeä jano ja nälkä. Viisainta siis olisi painua heti nukkumaan. Vaan en taida ihan vielä jaksaa.

Mikä siinä on, että vahingossa voi hyvin mennä puoli päivää syömättä, mutta sitten kun on PAKKO paastota, niin nälkä ja mutustelun halu tuntuu kärkkyvän jokaisen kulman takana??? Ja miten tee muka haittaisi paastoarvoja… Kysyn vaan. Oheneeko mun veri liikaa jos juon pannullisen teetä illalla ennen kokeita?

Huomasin tuossa muutama päivä sitten että mä oikeesti juon aika paljon teetä päivässä. Olen tähän asti ajatellut että eihän siinä paljoa kofeiinia ole. Mutta kuulemma siinä on noin puolet kahvin kofeiinimäärästä. Siis mustassa teessä, jota yleensä juon. Vihreässä on puolet siitä, ja valkoisessa taas puolet vihreän teen määrästä. Eli jos kahvia saa juoda 2 x 1,5 dl päivässä, niin sen mukaan mustaa teetä saisi juoda 4 x 1,5 dl. (Onko siis 3-4 x 4 dl ollut hieman suositusten yli?) Tästä voisi johtaa että vihreää teetä saa siis juoda 8 x 1,5 dl ja valkoista taas 16 x 1,5 dl. Noin suurin piirtein. Eli jos juon sen 4 x 4 dl valkoista teetä päivässä, olen vielä terveellisyyden rajoissa. Kai. Joka tapauksessa terveellisempää kuin mustan teen juominen samoissa määrissä.

(Tosin näistä teen kofeiinipitoisuuksista tuntuu olevan netissä aika ristiriitaista tietoa.)

Niin tai näin, kohta paastotaan. Ja huomenna ollaan neulatyynynä heti aamusta. Toivottavasti on asiansa osaava hoitsu. Ja keksin jotain hauskaa ajanvietettä. Nettitikunkin kun menin lopettamaan, niin ei läppäristäkään ole mainittavaa huvia.

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *