Tumppis live

Parin päivän käynnistelyn jälkeen Tumppis tuli maailmaan 28.04.2013, rv 35+4. Vaikka poitsu oli ns. ”hyvissä ajoin” on hän yllättävän jämäkkää ja jäntevää tekoa, epäilemättä masussa suoritetun terhakkaan jumppauksen ansiosta. Hoitajat jo epäilivät että multa on menny raskausviikot sekasin, kun poijan ainoa huolenaihe oli lievä keltaisuus joka hoitui vuorokauden valohoidolla. Ei nenä-mahaletkua, ei hengitysapua. Ja parkaisi kuuluvasti heti synnyttyään. Taisi poitsua harmittaa kun joutui jo nyt tänne kylmään maailmaan, ja vielä niin kovalla rytinällä. Onneksi naaman mustelmat alkavat jo hävitä…

Ennenaikaisuudesta johtuen meillä syödään kolmen tunnin välein, äidin pumppaamaa maitoa että nähdään kuinka paljon maitoa uppoaa, ja koska pikkumies ei vielä oikein jaksa rinnasta imeä. Tuttipullon kanssakin nukahdellaan, mutta ruokaa menee silti yleensä 50ml/kerta tai enemmänkin. Lisämaitoa ei onneksi tarvittu kuin sairaalassa pari ensimmäistä päivää. Kotiutumaan pääsimme viiden päivän ikäisinä.

Kotona on lähinnä syöty ja nukuttu, siis vauva. Äidin unet on välillä kortilla kun pitää syöttää ja pumpata ja pestä syöttövälineitä. Isäkään ei voinut nyt pitää kuin viikon isyyslomaa joka meni sairaalassa. Onneksi pääsimme synnytystä seuraavana päivänä perhehuoneeseen, itseltä meinasi mennä hermot yleisellä puolella kahden yön aikana. Toivottavasti lisää isyyslomaa sitten myöhemmin.

Synnytyksestä en olisi kyllä ikinä selvinnyt ilman tulevan isän korvaamatonta tukea, oli se niin rankka kokemus käynnistyksineen. Oli ihanaa ottaa vastaan uusi elämä yhdessä.

Ähinästä päätellen ruoka-aika pukkaa nyt vähän etuajassa! (Hyvä, hyvä. Nyt kuuluukin syödä niin paljon kun vaan pikkumasuun mahtuu!)

Tässä vielä kuva uudesta tulokkaasta:

img_0960x.jpg

P.S. Pikkuisen ainoa ”vakava” huoli tällä hetkellä on mistä löytää vaatteita joihin ei huku! Äiti kun ei uskaltanut ostaa valmiiksi mitään kovin pientä, kun isän edelliset lapset syntyivät niin ”isoina”.

P.P.S. Kaikki sanoi sairaalassa ennen synnytystä, että ei ole mitään hätää, kun ”olet jo niin hyvillä viikoilla” (rv35). Jos vauva kerran on ”valmis” jo silloin, miksi ne ei kaikki synny noilla ”hyvillä viikoilla”?!?!?

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *