Ensimmäinen kierto ilman hormonaalista ehkäisyä

Luovuin siis hormonaalisesta ehkäisystä ja nyt on tullut aika tehdä yhteenvetoa ensimmäisestä kierrosta ”luomuna”. Kokemukset ovat tietysti aina täysin henkilökohtaisia ja jokaisen keho toimii yksilöllisesti, mutta itse olen ainakin tykännyt lukea muiden kokemuksista keinotekoisten hormonien jälkeisestä elämästä. Käytin siis hormonaalista ehkäisyä yli kymmenen vuotta tauotta. Alkuun käytössä oli pillerit ja jossain vaiheessa vaihdoin renkaaseen. Luopuminen ei ollut helppoa ja jännitin todella paljon mitä tulee tapahtumaan, mutta ainakin toistaiseksi olen ollut lähinnä positiivisesti yllättynyt. Tehdäänpä siis listausta ”oireista”.

Sokerihimo katosi melkein tyystin. Siis yksinkertaisesti ei tee mieli herkkuja samaan malliin kuin aikaisemmin. Ensimmäisten kuukautisten aikana teki mieli karkkia ja söinkin niitä sitten hyvällä omallatunnolla, koska kehoni tuntuu nyt kertovan selkeämmin mitä se tarvitsee. Tämä on tietysti helpottanut aikaisemmassa postauksessa kertomaani painonpudotusta. 

Iho on ehkä jopa paremmassa kunnossa kuin renkaan aikaan. Tätä pelkäsin etukäteen aika paljon, mutta toistaiseksi asiat on paremmin kuin hyvin.

Hiukset eivät ole rasvoittuneet, lähinnä ehkä päänahka on hiukan kuivempi. 

Limakalvot ovat saaneet takaisin kosteutensa, vaikka en ollut täysin huomannut niiden kuivumista. Selkeä ero on kuitenkin huomattavissa.

Tunsin ovulaation todella hyvin. Toispuoleinen, hiukan menkkakipuja muistuttava kipu kesti muutaman tunnin ja pientä jomotusta oli oikeastaan koko päivän. 

Ovulaatiokivut varmistuivat juurikin niiksi menkkojen alkaessa tasan kaksi viikkoa tuon kivun jälkeen ja 27 päivää edellisten menkkojen alusta. 

Ensimmäiset menkat olivat varmaankin elämäni kivuttomimmat, lyhyimmät ja niukimmat. Kuitenkin siis ihan selkeästi menkat eikä vaan jotain satunnaista tiputtelua.

Pari ekaa viikkoa halusin seksiä koko ajan 😀 Tämä oli ehkä jopa hiukan tukalaa, koska halusin siis todella ihan koko ajan. 

Mielialassa en ole oikeastaan huomannut muutoksia, mutta en koskaan ole kokenut pillerien tai renkaiden vaikuttavan minuun sillä tasolla. Samat ärsytysoireet ennen menkkoja tuli siis nytkin. 

Ainakin toistaiseksi olen siis todella tyytyväinen päätökseeni lopettaa ja ihmettelen jopa hiukan, miksi en lopettanut jo aikoja sitten. Tiedostan kyllä, että tilanne saattaa muuttua koska tahansa, enkä todellakaan luota siihen, että kierrot jatkuisivat yhtä helppoina tästä eteenpäin. Toivon, että seuraavatkin menkat tulevat yhtä tarkasti ja ovat yhtä helpot, koska epäsäännöllisyyttä ja kipuja pelkäsin ennakkoon kaikista eniten. Näillä mennään kuitenkin nyt!

suhteet oma-elama terveys mieli
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *