Auckland

Laskeuduin Uuden Seelannin suurimpaan kaupunkiin Aucklandiin, jonka urbaanilla alueella asuu noin 1,6 miljoonaa asukasta. Keskusta on rakennuksineen ja turisteineen samanlainen kaupunki kuin missä tahansa päin maailmaa. Vietin siellä noin viikon sillä ystäväni Tiina oli muuttanut sinne samoihin aikoihin. Minulla oli aikaa tutkiskella kaupunkia ja tutustua Uuden Seelannin historiaan.

Nähtävää

Ehdottomasti käymisen arvoinen on Aucklandin museo. Helposti viettää vaikka koko päivän, mutta kannattaa varata ainakin useampi tunti. Museo on ilmainen kaupungin asukkaille, minkä voi todistaa esimerkiksi pyytämällähostellista prove of recidence -paperin. Mukava kävelyretki on tehdä cost to cost walk, joka menee kaupungin laidalta laidalle. Botskilla pääsee toiselle puolelle lahtea katselemaan kaupunkia hieman etäämmältä. Myös Meritime museum voi olla käymisen arvoinen, jos aikaa riittää ja on kiinnostunut laivoista ja purjehduksesta. Ehdoton aloitus tutustumiseen on kuitenkin ilmainen kävelykierros eli Free Walking Tour, joita löytää ympäri maailmaa ainakin suurimmista kaupungeista. Idea perustuu vapaaehtoiseen maksuun oppaalle kierroksen päätteeksi. Suosittelen tsekkaamaan.

Käytännön asioita

Avasin paikallisen puhelinliittymän ja myös pankkitili oli tarkoitus avata. Puhelinliittymät ovat lähes kaikillä operaattoreilla samankaltaisia ja täällä on huomattavasti suositumpaa käyttää prepaid-liittymää kuin Suomessa. Prepaidissä pitää kuitenkin aina muistaa päivittää liittymän paketti kerran kuukaudessa. Hinnat n. 20 dollarista ylöspäin pienellä datapaketilla. Vaihtoehtoja ovat Spark, Vodafone ja 2degree. Myös Warehouse kaupalla on oma kilpailukykyinen vaihtoehto.

Pankkiin tarvitsi varata ajan ja Aucklandissa ainoa pankki, joka suostui avaamaan tilin Working Holiday Viisumilla oli ANZ. Vapaita aikoja ei ollut samalle viikolle, mutta pienemmissä kaupungeissa kuulemma saa aikoja nopeammin ja eri pankit suhtautuvat tilin avaamiseen suotuisammin. ANZ pankissa ei ole kuukausimaksua, mutta monesta asioinnista pankissa veloittavat. Kelpo vaihtoehto kullekin.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *