Kolme suosikkia: Instagram

Olen mahdoton, toivoton, parantumaton Instagram-narkki. Instagram oli ensimmäinen sovellus, jonka latasin puhelimeeni, kun hankin sen. Sen jälkeen olen laittanut tililleni 1435 kuvaa. Puolitoista kuvaa joka ikinen päivä, kahden vuoden ajan.

Järjestelmäkamerani on jäänyt tyystin heitteille. Puhelimen esiin kaivaminen ja laukasimen painaminen on vaan niin helppoa – niin helppoa, että kaikki blogissa julkaisemani kuvat ovat tähän mennessä olleet kännykkäräpsyjä. Ajattelin sen olevan väliaikaisratkaisu, kunnes saan tietotekniikkani kuntoon, mutta tiedättekö mitä? Räpsyt ovat aivan riittäviä.

Riemukkainta Instagramissa on (kissakuvien lisäksi), että sen kautta voi kurkistaa maailman toiselle puolelle. Aluksi ilostuin, kun näin etäystävieni kotikadut, viikonloppumenot ja auringonlaskut ensimmäistä kertaa. Sitten keksin alkaa seurata minulle vieraita seikkailijoita. Tässä kolme suosikkiani.

 

kevinruss2.jpg

kevinruss1.jpg

kevinruss7.jpg

 

1. Kevin Russ (kevinruss). Amerikkalainen valokuvaaja (tai siis Iphone-kuvaaja) Kevin Russ asuu pakettiautossaan, matkustaa ympäri Yhdysvaltoja ja elättää itsensä myymällä printtejä Instagram-kuvistaan. Kuvissa esiintyy usein ainakin yksi seuraavista: vuoria, sumua tai villieläinlaumoja. Niin taianomaista, että on mahdotonta olla harkitsematta kiertolaiselämää villissä lännessä. Saisiko sinne pakuun suihkun?

 

drewkelly1.jpg

drewkelly2.jpg

drewkelly5.jpg

 

2. Andrew Kelly (drewkelly). Amerikkalainen Andrew Kelly asuu ja työskentelee englannin opettajana yhdessä maailman eristäytyneimmistä kolkista: Pohjois-Koreassa. Vielä vuosi sitten kameroiden ja internetin käyttö oli Pohjois-Koreassa huomattavasti rajoitetumpaa, mutta helmikuusta lähtien osa ulkomaalaisista on saanut luvan käyttää maassa 3G-verkkoa. Paikallisille se ei ole vieläkään mahdollista. Kellyn kuvat ovat pilkahduksia pohjoiskorealaisten arkeen ja tuovat maan lähemmäksi kuin aikaisemmin. Toinen seurattava on AP:n valokuvaaja David Guttenfelder (dguttenfelder).

 

makasmirnova5.jpg

makasmirnova6.jpg

makasmirnova7.jpg

 

3. Maka Smirnova (maka_smirnova). Listan kolmas kuvaaja ei ole amerikkalainen mies, vaan kotoisin Pietarista. Mitään muuta en hänestä tiedäkään. Kielitaitoni ei riitä päättelemään henkilön sukupuolta nimen perusteella. Maka Smirnova tuntuu seikkailevan siellä, täällä ja tuolla. Yhdellä hetkellä tropiikissa, toisella hetkellä pohjoisen maaseudulla. Kielitaitoni ei riitä tulkitsemaan, mitä kuvateksteissä kerrotaan, ja sekös vasta lisää kuvien taikaa.

Kommentit (4)
  1. Paras kamera on se, joka sattuu olemaan mukana.

    Niin totta.

    Musta on ihanaa et nykyisin dokumentoidaan ja jaetaan ihan vaan arkikuvia. Siksi tykkään instagrammata ja blogata. Mulle se on sitä, että huomaan arjessa kivoja ja kauniita asioita, joita haluan jakaa. Ei kai sen syvällisempää tarvi ollakkaan 🙂 ?

    1. Just niin! Pienten arkisten asioiden huomaaminen, niiden arvostaminen ja taltiointi tekevät elämästä parempaa. Voisiko tärkeämpää ollakaan?

  2. En olisi tiedätkös ikinä uskonut, että kuvasi ovat kännykkäkuvia! Ja ymmärrän ilmiön niin hyvin: oma järkkärini on myös pahasti heitteillä. Olen totaalisen koukussa Instagramiin, ja se on niin näppärä, koska puhelin nyt on aina mukana – toisin kuin se järeämpi kamera. 🙂

    1. Voi kiitos! Tykkään ajatella, ettei välineellä ole väliä: hyvä kyva on hyvä kuva. Mielestäni nuo kolme kuvaajaa (ja monet muut) todistavat sen. Silti Suomessa Instagram tuntuu leimautuneen teini-ikäisten hömpötykseksi, jota ei siten tietenkään voi ottaa vakavasti. Pah! Paras kamera on se, joka sattuu olemaan mukana.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *