Lontoo

131008_1.jpg

131008_2.jpg

131008_3.jpg

131008_4.jpg

131008_5.jpg

131008_6.jpg

 

Ikävintä viikonloppureissussa on se, että parissa päivässä ei millään ehdi syödä kaikkea, mitä haluaisi. Aina voi kuitenkin yrittää.

Ensimmäinen aamiainen. Sunnuntaiaamu kannattaa ehdottomasti aloittaa Columbia Roadin kukkamyyjäisistä. Nuppuja, värejä, myyjien huutoja, tiilitaloja ja kapoisia kujia. Käänny Ezra Streetille ja valitse, minkä kahvilakojun leivonnaispinosta haluat valita sausage roll -nakkisämpyläsi. Ensi kerralla minun mahaani päätyy ehdottomasti bacon egg sausage roll. Oh. 

Toinen aamiainen. The Breakfast Club on oiva valinta, kunhan on liikkeellä ennen aamu-unisten jonoja. Kahviloita on kaupungissa itsea asiassa viisi, mutta annokset varmaankin jokaisessa yhtä isoja. Avokadoa ja uppomunaa, kyllä kiitos. Kuppiin flat white, kun se kerta jokaisen kahvilan listalta näyttää löytyvän. Kiitos tästä keksinnöstä, uusiseelantilaiset.

Lounas. Brick Lane on sunnuntaisin toden totta näkemisen väärti. Koko katu on yhtä festaria, ilman niitä humalaisia öykkäreitä. Ruokavalikoima hämmentää: saisiko olla bhutanilaista lihapataa, marokkolaista kikhernemuhennosta vai japanilaisia palleroita, joiden nimeä en millään muista? Ehkä juomaa suoraan kookospähkinästä tai hollantilaisia pannukakkuja jälkiruoaksi? Tätäkö on elämä Lontoossa?

Välipala. Kokonainen päivä ilman mitään uppopaistettua! Tämä vääryys on korjattava. Jos olet onnekas, St. Johnin munkkeja on jäljellä vielä iltapäivällä. Valitse mieluummin kirpsakka lemon curd kuin lempeä custard. Pyydä mukaan servetti tai kaksi.

Illallinen. Jos pidät samoista asioista kuin minä, ihastut todennäköisesti St. John -ravintolan tunnelmaan välipalamunkkeja hakiessasi, etkä voi vastustaa kiusausta palata sinne illalla. Turha vastustella, et pety. Lista vaihtuu päivittäin, ja koska kaikki kuulostaa houkuttelevalta, parasta on jakaa illallisseuran kanssa useampi tapas-tyylinen annos. Friteerattua sian nahkaa! Tusina madeleine-leivoksia!

Olut. Onnittelut, jos olet tähän asti onnistunut ohittamaan pubit astumatta sisään yhteenkään. En kuitenkaan yritä esittää asiantuntijaa tämän asian suhteen. Valitse minkä tahansa kadunkulman pubi, joka reitillesi osuu, ja valitse tuoppiisi joku hanaoluista. Bonuspisteitä paikka saa, jos siellä näytetään jalkapallomatsia Lontoo vastaan Manchester. En ole asiantuntija tässäkään, mutta katsojien reaktiot olivat totisesti hauskaa seurattavaa.

koti ruoka-ja-juoma matkat
Kommentit (2)
  1. OI LONTOO! Ja oi mikä Lontoo-ikävä iski. Pitäis taas päästä sinne.

    1. Oi Lontoo indeed! En tiedä, miksi kesti näin monta vuotta hyödyntää tuon armaan Ryanairin Tampere-Lontoo-reittiä. Uudestaan! Mutta ensi kerralla pidemmäksi aikaa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *