Suunnittelen: Lontoo

131003_1.jpg

 

Puuh, nyt on vanhat matkat muisteltu ja jokapäiväinen blogitykitys on ohi. Mutta ei hätää. Matkustan huomenna Lontooseen (hurraa!) kolmeksi päiväksi (nyyh!). Kertokaahan viisaammat, mitä siellä pitäisi ehdottomasti yhdessä viikonlopussa tehdä? 

Majailemme Shoreditchissä, emmekä varmaankaan aio poistua nurkiltamme sen pidemmälle kuin jalat kantavat. Suurkaupungin loputtomat ihanuudet eivät pökerrytä, kun tyytyy pieneen siivuun kerrallaan. Olen selaillut ja pläräillyt ja intoillut. Nuuskin vinkkejä Lauran ja Matiildan tonteilta. Nyt näyttää siltä, että haluan ainakin:

1. Syödä munkkeja. Kyllä, munkkeja. Eikä mitä tahansa munkkeja, vaan St. Johnin munkkeja. En muista, mistä päähänpinttymä sai alkunsa, mutta sittemmin olen törmännyt näihin herkkuihin ainakin Instagramissa ja brittien Esquire-lehdessä. Nyt näyttää vahvasti siltä, että en voi poistua Lontoosta syömättä salted caramel custard -munkkia. Tai siis munkkeja. Lääh.

2. Käydä elokuvissa. Koska aina kun mahdollista, käyn reissussa elokuvissa. On kutkuttavaa sujahtaa paikallisten arkeen ja vaklata, mitä muualla napostellaan tai taputetaanko lopuksi. Leffateatteri pelastaa sitä paitsi sekä armottomalta helteeltä, pakkaselta kuin vesisateelta. Jostain syystä Naomi Wattsin tähdittämä Diana houkuttaa, vaikka en ikinä intoillut prinsessasta ja leffakin on saanut murska-arvioita.

3. Tutkia markkinat ja myyjäiset. Brick Lane Market, Spitalfields Market ja Columbia Road Flower Market, täältä tullaan. Taskussani ei ole tällä hetkellä penceäkään ylimääräistä, ja juuri siksi haluan suunnata ihastelemaan mitä erilaisempia myyntikojuja.

4. Syödä Sunday lunchin. Huomaatteko, että asetin munkit ja sunnuntailounaan listan ääripäihin, jotta ei paljastuisi, että tämän(kin) reissun pääasiallinen tarkoitus on syödä hyvin? Brittiläisistä ruokaperinteistä iltapäivätee ei niinkään houkuta, mutta Sunday roast kyllä. Päähänpinttymä saattoi saada alkunsa tämän amerikkalaisvalokuvaajan blogista. Valitettavasti Sunday roast on samalla ainoa asia, joka seisoo minun ja lihattoman lokakuun välissä. Viikonloppuna järjestettävä London Vegfest eli maailman isoin vegetapahtuma sopisi paremmin teemaan.

Lisävinkit kehiin, kiitos! Kerron ensi viikolla, suunnittelinko vain suunnittelemisen ilosta, vai sainko todella sotkettua sormeni munkkisokeriin…

 

(Yllä oleva kuva ei muuten ole Lontoosta, vaan syyskuiselta Tallinnan-reissulta. Siitä ehkä lisää joku toinen kerta.)

kulttuuri suosittelen ajattelin-tanaan matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *