Kesäkuun ekat kuulumiset

Aattelin vähän päivitellä ihan vaan perus kuulumisia että mites täällä oikeen voidaan ja missäs mennään. Vointihan tällä hetkellä ei ole mikään mahtava koska onnistuin saamaan itselleni kunnon flunssan. Asiaa varmasti edesauttoi se että tuli huomaamatta nukuttua lähemmäs pari viikkoa ikkuna auki ja nää Australian yöt on viime aikoina ollut maksimissaan kymmen asteisia, joten ei hirveen hyvä idea. Tää koko lauantai päivä onkin mennyt niinkin jännissä merkeissä kuin peiton alla omassa sängyssä makoilen ja flunssaa potien. Mutta haitanneeko tuo koska säätila on täällä tämän päivän ollut aivan järkyttävä ja vettä on satanut lähes taukoamatta aamusta asti. Oiva syy siis hyvällä omalla tunnolla lukea kirjoja, selailla blogeja ja katsella sarjoja netistä ottaen pikku torkut aina kun siltä tuntuu. Jospa sitä huomenna oltaisiin taas täynnä energiaa ja tolpillaan kun ollaan tää päivä ladattu akkuja! 🙂

Aika lailla tähän aikaan tasan kaks viikkoa sitten saavuin taas takas tänne jo ennalta tuttuun Brisbaneen! 🙂 Kaksi viikkoa onkin mennyt ihan hujauksessa. Ilmat on sairaan paljon miellyttävämmät kyllä täällä kuin mitä ne oli Victoriassa vaikka täälläkin mennään selkeesti viileämpiä kelejä kohti ja mitä nyt tänään tosiaan on satanut koko päivän. Mutta Brisbanessakaan ei oltu kuulemma saatu sadetta aikoihin joten tekee varmasti ihan hyvää tämä kunnon sade. Päädyin tosiaan tänne taas hetkeksi tekemään au pairin hommia! Perhe on nelihenkinen suomalaisella äidillä ja italialaisilla juurilla omaavalla aussi isällä varustettu ja heiltä löytyy kaksi pellavapäistä vilkasta poikaa joiden menossa mukana pysymisen kanssa saa todella tehdä taas töitä! 😀 Kaikin puolin perhe on kuitenkin super ihana ja asuinalueena toimii tällä hetkellä Ascot ja paljon enempää ei voisi toivoa. Niin magee paikka asustella ja ei oo edes pitkä matka keskustaan tai moniin muihinkaan paikkoihin. Tää au pair keissi tällä kertaa kestää vaan kesäkuun loppuun, joten ei oo edes pitkästä pestistä kyse.

 

13383826_10208994790414290_1338961853_o (640x485).jpg

 

Tässä pitäiskin nyt kovasti ryhtyä pohtimaan että mitä sitä seuraavaksi ryhtyis tekemään. Pohdinnan alla on myös ollut edellen ylipäätään jatkosuunnitelmat tämän Australian reissun kannalta. Jäädäkkö vai lähteäkkö niin sanotusti. Aikaa täällä on ehtinyt vierähtää se kahdeksan ja puoli kuukautta joten viisumissa on päiviä jäljellä vielä kolme ja puoli kuukautta. Uuden matkavakuutuksen joudun hakemaan jo elokuun loppupuolella ja se onkin saanut miettimään että pitäisikö sitä piipahtaa siellä Suomen puolella käymässä, koska hinta matkavakuutuksen laajentamiselle täältä käsin pomppaa lähes 1400 euroon! Järkyttävä summa, mutta ilman matkavakuutusta en kyllä uskalla tällä olla. Toki lentojen hinnat Suomeen ja takaisin ovat myöskin kalliit ja jos haluaisin saada vakuutuksen halvemmalla, joutuisin viipymään siellä yli 30 päivää ja se on aika pitkä aika Suomessa ilman töitä ja rahattomana. Toki siinä tulisi nähtyä samalla perhettä, ystäviä ja sukulaisia, mutta pystyisikö sitä sitten tekemään mitään juttuja ilman rahaa? Tuntuu myöskin hankalalta koittaa löytää täältä jotain hommaa vain pariksi kuukaudeksi tämän pestin jälkeen ja sitten lentää Suomeen elokuussa ja pian taas takaisin tänne ja aloittaa täällä taas kaikki alusta töiden ja asunnon etsimisen suhteen. Oman mutkan matkaan tuo vielä toki sekin, että tajusin passini menevän vanhaksi ensi kesänä, joten joka tapauksessa viisumista jäisi pari kuukautta käyttämättä jos meinasin lähteä Suomeen takaisin ennen passin vanhenemista. Passin uusiminen toki onnistuu myös Australiasta käsin, mutta se taas tietää matkaa Canberraan, joka ei jollain tavalla kiinosta juuri yhtään vaikka se Australian pääkaunpunki onkin. 

 

13351014_10208994789614270_1473454473_o (359x640).jpg

 

 

Vähemmästäkin on pää tällä hetkellä pyörällä enkä tiedä että mitä haluan. Koti-ikävä Suomeen ei juurikaan ole. Toki olisi mahtavaa nähdä kavereita ja perhettä ja päästä kunnon löylyihin Suomalaiseen saunaan, nauttia valoisasta kesäyöstä ja luonnon äänistä, syödä ruisleipää ja salmiakkia, mutta uskon että pärjään myös toisen vuoden ilman näitä kaikkia jos niikseen tulee! Kaiken tuon tilalle saan uusia kokemusia, nään uusia paikkoja, tapaan uusia ystäviä ja maistelen täysin erilaisia ruokia kuin mitä Suomessa söin ja kuten sanotaan vaihtelu todellakin virkistää! Osaanpahan varmaankin arvostaa entistä enemmän kaikkea tuttua taas kun sinne joskus palaan.

Au pair pestin päättyessä toiveissa olisi löytää niin sanottu normaali päivätyö ehkä ihan asiakaspalvelun parissa kahvilasta tai kaupasta, vuokrata oma asunto/huone ja elellä normaalia arkea täällä. Ensimäinen ja varmasti se vaikein askel tässä kaikessa on itselle hyvän cv:n ja hakemuksen teko jolla sen työpaikan sitten saisi napattua itselle. Onneksi tämän perheen äiti on luvannut auttaa tarvittaessa hakemuksen teon kanssa ja mielelläni kyllä otankin avun vastaan, nyt vaan pitäisi aloittaa se pirun cv! Jonkinlainen luonnostelma minulta jo löytyy, mutta hioa sitä täytyy toden teolla. Ei se siis auta kuin ottaa itseä niskasta kiinni ja hoitaa tuo mahdollisimman pian alta pois. 

Tälläisiä kuulumisia siis tänne. Ei mitään erikoista kun tää flunssakin pilasi nyt tän viikonlopun. Ehdin sentään viikon jumppailla lähi salilla ilmasiks. Ens viikosta aion kyllä käydä kartottamassa toisenkin ketjun salin että millaista meininkiä niillä ois tiedossa. Tossa viereisessä puistossa on myös joka perjantai-aamuna ilmainen pilates ja itsellä sattuu olemaan perjantai aamut vapaana joten aattelin sitäkin koittaa! Mitenkään hirveen ahkera en oo kyllä ollut ton liikunnan suhteen täällä Aussilassa ollut, mutta en nyt sentään ihan oo jäänyt laakereilleni makoilemaan. 🙂 Täällä on niin paljon nähtävää ja tehtävää että annettakoon anteeksi tuo pieni liikunann vähentyminen. Huomenna vihdoin aion olla taas terveen kirjoissa ja vaikkei nyt ihan salille ookkaa tarkotus suunnata  menen todennäköisesti tapaamaan muita au paireja south bankiin, koska siellä on tiedossa ilmeisesi jonkin näköinen au pairien kokoontuminen grillailun tai ravintolassa syömisen merkeissä. Ennen tätä saatan piipahtaa eat street marketeilla jotka ovat tässä lähellä ja joilla olen jo pitkään halunnut käydä! Siellä on kuulemma myös myynnissä swedish candy shopin karkkeja ja se onkin ehkä suurin syy mikä minua sinne vetää. 😀 ( Ehkä hieman on sitä Suomalaista salmiakkia kuitenkin ikävä)

Uutta kuvamateriaalia ei ole näitä muutamaa palmukuvaa ja selfietä lukuunottamatta, oon ollut super laiska kameran kanssa viime aikoina. Mutta jos jo huomisesta lähtien reipastuisi ja nappaisi muutamat kuvat jos ja kun ulos taas pääsen! 🙂

 

13383750_10208994789294262_27383486_o (427x640).jpg

xx Tiia

puheenaiheet ajattelin-tanaan
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *