Joulukalenteri; luukku 8
Toinen adventtisunnuntai eli aika leipoa hieman lisää! Näiden muffinssien ohjeen olen löytänyt vuosia sitten kai Pirkka lehdestä. Alkujaan ohjeen olen postannutkin vanhaan ruoka- blogiin bloggerin puolella josta löytyy arkistoista valtavat määrät leivonnaista ja kokkauksia. Haku ei taida enää toimia ja blogi toimii lähinnä arkistona, mutta siihen tarkoitukseen sen olenkin alkujaan luonut. Reseptit hukkuvat niin helposti, mutta toistaiseksi blogger on toiminut hyvänä säilönä ja muistinvirkistäjänä.
Tässä siis ihanan mehevät ja mausteiset joulu-muffinit.
Jouluiset muffinit
2 dl tummaa siirappia
200g voita
2 tl kanelia
2 kananmunaa
3dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
1tl ruokasoodaa
+ paperisia muffinivuokia muffinipeltiä vuoraamaan.
ja tomusokeria koristeeksi
Valuta 2 dl siirappia teräksiseen kattilaan ja lisää kaneli(käytä sekoittamiseen puuhaarukkaa tai esim silikonista kauhaa/nuoliaa, eikä muovista, sillä lämpötila voi olla hyvinkin korkea mitä muovi ei kestä). Kiehauta ja lisää kuutioitu voi ja anna sen sulaa. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna seoksen jäähtyä.Jäähtyminen on tärkeää, sillä seuraavaksi lisätään munat ja vatkataan ne seokseen. Jos seos on liian kuumaa, saattaa kananmunat jähmettyä paistuessaan nesteen kuumuuden takia. Lisää sitten jauhot, perunajauhot ja ruokasooda, sekoita hyvin. Lusikoi taikina muffinivuokiin ja paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. Satsista tulee noin yksi muffinipellillinen (12kpl).
Uunista tullessa anna muffinien jäähtyä hetki ja siivilöi ylle kerros tomusokeria. Namia!