Joulukalenteri: luukku 4 !

Luukku 4, aika lämmittää tupa ja leipoa itse superhelpot ja muuntautumis-kykyiset sämpylät! Koska mikä olisi parempaa kuin tuore itsetehty leipä?

No ei juuri mikään. Niinpä. 

IMG_5516.JPG

 

Olen kehittänyt ohjeen joskus jonkun Maku-lehden reseptin pohjalta mutta tässä huidellaan jo niin omissa maailmoissa että ihan omalta tuntuu jo. Mukaan voi heittää esimerkiksi vielä siemeniä! Sämpylät tosiaan kiepautetaan taikinasta nuolian avulla eli ulkonäkö on niin kotikutoinen kuin olla ja voi- eikä suurempia vaivailuja tai pyörittelyjä tarvita siis- säästyy aikaa ja hermoja! 

Kiepautus sämpylät

1/2 tuorehiiva
3 dl spelttihiutaleita 
3 dl täysjyväjauhoja
2dl vehnäjauhoja
4 dl vettä
1/2 dl sulaa margariinia
1 tl sokeria
1/2 tl suolaa

Lämmitä vesi kädenlämpimäksi ja lietä siihen hiiva. Lisää sitten sokeri ja suola, hiutaleet ja täysjyväjauhot, sekoita puuhaarukalla. Seos on puuromaista nyt joten lisää siihen vehnäjauhot ja sula voi. Sekoita tasaiseksi puuhaarukalla. Anna taikinan kohota lämpimässä kaksinkertaiseksi noin 30min. Kiepsauta sitten pellille leivinpaperin päälle nuolian avulla taikinasta sämpyläntapaisia kekoja. Kohota 15min, pirskota ylle vettä ja paista 250 asteessa 8-12 minuuttia.

 

 

Koti Ruoka ja juoma