Ensimmäisen kuukauden kuulumisia

20180820_110627 (2).jpg

Kaiken valmistelun ja kahdenkymmenen lentokoneessa vietetyn tunnin jälkeen saavuin kolmisen viikkoa sitten määränpäähäni Chileen, Valdiviaan. Valdivia on noin Jyväskylän kokoinen jokien halkoma, eloisa ja kotoisa kaupunki Etelä-Chilessä. Ilmasto on täällä kovin kostea, eikä sateelta voi välttyä. Kosteuden takia Valdiviassa on kuitenkin myös aivan ainutlaatuista kasvillisuutta. Puut ovat valtavia ja metsät vehreitä. En malta odottaa kevättä, että kaikki puhkeaa kukkaan! Nyt talvella lämpötila on noin nollan ja kymmenen asteen välillä ja on saanut pukea ihan kunnolla vaatteita päälle kostean ilman tunkeuduttua luihin ja ytimiin. Usein kylmyys puskee myös rakennusten seinien läpi, mihin suomalaisena on ollut vähän sopeutumista.

Ihmiset Valdiviassa ovat lämpimiä, ystävällisiä ja auttavaisia. Hellyyttä osoitetaan paljon suoremmin kaduilla ja kodeissa. Toisaalta myös kuulemani ja kokemukseni mukaan taskuvarkaat ovat Chilessä yksiä maailman ovelimmista, joten tavaroiden kanssa on hyvä olla tarkkana. Ensimmäisen viikon aikana minunkin takkini lähti baarista jonkun toisen juhlijan matkaan. 

On hieman vaikeaa hahmottaa, että aikaa on mennyt nyt noin kuukausi. Toisaalta tuntuu, että tulin vasta ihan hetki sitten ja kaikki on tuoreena mielessä, mutta toisaalta taas, että olisin ollut täällä jo pidemmänkin aikaa, kun tekemistä ja asioiden hoitamista on ollut niin paljon. Kuukauden aikana olen tutustunut kymmeniin uusiin ihmisiin, matkustellut hieman ja asettunut asumaan chileläisen perheen luokse. 

 

Shortly for my English speaking friends: 

Finally I´m here in Valdivia! I really like this town, it’s cozy and lively atmosphere and unique nature here. Also people are helpful and gentle. During this month I´ve gotten to know so many new people and moved to live together with a lovely Chilean family. 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *