Hemaisevat piparit

Ei joulua ilman pipareita, mausteiden tuoksua ja taikinan maistelua. Piparit, nuo syntisen herkulliset joulun perusherkut, voi taidolla ja tunteella valmistettuna antaa syöjälleen paljon muutakin kuin vatsanväänteitä ja huonon omantunnon pistoksia. Nämä gluteenittomat, raa’at ja vegaaniset piparkakkuset hellivät vatsaa ja mieltä huomattavasti vehnäversioitaan enemmän. 

 

IMG_0106.JPG

Piparit pinossa, kruununa muffini. Pikkuleipämuottien puutteessa esim. viinilasilla saa leikattua sopivan muhkeita pipareita.

Raakapiparit

– 1 dl kultaisia pellavansiemeniä

– 3 dl (kuorittuja) manteleita, osa voi olla auringonkukansiemeniäkin

– 500g taatelimassaa tai taateleita

– Runsaalla kädellä ja maun mukaan seuraavia mausteita:  kaneli, kardemumma, neilikka, inkivääri, pomeranssikuori jos sellaista sattuu olemaan

– Rippunen hyvää suolaa ja mustapippuria

– Erytriolia tai hunajaa tai palmusokeria tai mitä haluaakaan mahdollista lisämakeutusta tuomaan

 

Tarvitset monitoimkoneen tai kärsivällisyyttä Vitamix-tasoisen blenderin kanssa, sekä kuivurin tai sitten vaan normi uunin matalan lämpötilan. Suosittelen töhnäämään ainesosat muutamassa erässä, jottei käämit pala – sekoittele massa kuitenkin tasaiseksi kulhossa. Muotoile palloksi, anna jäähtyä jääkaapissa ja valmistaudu tositoimiin! Kaulitsemisen näppäränä apuna toimii leivinpaperi sekä kookosjauhot. Ota muotilla haluamasi muotoisia pipareita, ja eikun kuivuriin! Kärsivällisyys on valttia, sillä rapsakaksi kuivuminen vie noin vuorokauden. Käännä piparit jossakin vaiheessa tasaisen ”paistotuloksen” aikaansaamiseksi. Jos et malta odottaa, paista piparit uunissa, tai mutustele sellaisenaan. On ne piparit taikinanakin vallan makoisia. 

 

IMG_0074.JPG

Ilme kertoo kaiken.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *