Aloitetaanpa aivan alusta

Heippa!

Kuten blogin kuvauksessa todetaan, haluan antaa kipinää ja intoa liikuntaan niille, jotka otsikon mukaisesti; aloittavat ihan alusta. Siksi päätin aloittaa kertomalla, miten minun juoksu harrastukseni sai alkunsa.

Olen harrastanut jos jonkinlaista urheilua elämäni aikana, mutta intoni juoksuun sai alkunsa siitä, kun sain lapsen, enkä enää päässytkään samallatavalla salille, ratsastamaan, rullaluistelemaan jne, kuten ennen. Piti keksiä harrastus, jota voin toteuttaa lapsen kanssa. Kokeilin kaikenmoista; vauvajumppaa, joogaa yms, joita edelleen toteutan juoksun ohella satunnaisesti. Halusin kuitenkin päästä ulos ja pelkkä lenkkeily tuntui todella puuduttavalta, halusin tehdä jotain tavoitteellista. Sitten näin nettiä selatessani mainoksen maratonista ja siitäpä se ajatus sitten lähtikin. Aloin lueskelemaan juoksuaiheisia blogeja, liityin facebookin juoksija- ryhmiin ja perehdyin asiaan paremmin. Tutustuttuani asiaan totesin, että jos haluan harjoittaa juoksua pitkäkestoisemmin, sen tyssäämättä heti alkuun, on minun aloitettava MALTILLISESTI. Lähdin siis lenkille- kävellen. Kävelin noin kuukauden ajan tavoitteellisesti, tahtia hieman nostaen kerta kerralta, sekä matkaa pidentäen. Sen jälkeen aloitin pienillä intervalli pyrähdyksillä, kävelyn ohessa otin pieniä pätkiä hölkkää noin minuutin kerrallaan. Kun pystyin hölkkäämään minuutin hengästymättä, pidensin aikaa taas hieman. 

Nyt olen siinä tilanteessa, että voin juosta noin puoli kilometriä hengästymättä. Tämä voi kuulostaa vähälle, jopa naurettavalle, mutta minulle se on jo huima saavutus ja tiedän, että olisi myös monelle muulle enkä siksikään häpeile kertoa sitä. Olen alkanut pikkuhiljaa hankkimaan juoksutarvikkeita, joista voisinkin kirjoittaa ihan oman postauksensa tuonnempana. 

Kuten mainittu, toivon, että jokainen ”nollapisteessä” oleva saisi motivaatiota blogistani ja lähtisi liikkumaan. Haluan tuoda blogissani esille sen, että ei ole yhtään noloa hikoilla, hengästyä ja olla rättipoikki pienenkään lenkin jälkeen. Jokainen on joskus aloittanut alusta! Otan mielelläni vastaan kysymyksiä, joihin lupaan vastata rehellisesti, häpeilemättä. Olen ylpeä itsestäni ja siitä, mitä vähässä ajassa olen jo saavuttanut, enkä malta odottaa, mihin tulen vielä pääsemään, mutta unohtamatta kuitenkaan maltillisuutta. Pitkäjänteisyyttä ei tule unohtaa, puhumattakaan venyttelystä. Itselläni on tapana venytellä sekä lenkillä ollessani, että sen jälkeen, enkä ole tullut vielä kertaakaan niin kipeäksi, että tekisi mieli heittää lenkkarit nurkkaan, enkä toivo sitä kenellekään muullekaan. Pääasia on, että liikunnasta saa irti kaiken ilon ja hyvän olon, mitä se pystyy oikein harjoitettuna tarjoamaan.

Ihanaa alkavaa syksyä kaikille, muistakaa pysyä liikkeessä, mutta ottaa välillä myös rennosti!

-Henni

hyvinvointi liikunta
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *