”Some people feel the rain, others just get wet”

Fredagsregn, har suttit uppe på tionde våningen och sett på dropparna. Stora och små. Den gråa himlen. Herregud så jag älskar regn. Spände upp mitt paraply och från min lilla värld under den hoppade jag fram bland pölarna, kände tårna bli våta och betalade min glasskuld till en av kioskerna på espan. Log åt den sura turisten, köpte hårband på H&M och rusade leende till den mysiga Katrinegatan där stora blommande hortensior böjde sig i regnet.

jooga.jpg

Flög på aerial yogan, lyssnade på regnet utanför i min egna lilla puppa av gult silke. Världen stannade mitt där bland mina andetag och jag färdades genom tusentals tankar in i migsjälv. In i den susande luften i lungorna, lugnet av hjärtats slag, där fanns bara jag och ljudet av regnet utanför. 

regn.jpg

Orkade inte byta till de våta kläderna så jag shoppade mat på Stockmann i mina yogabyxor och rufsigt hår. Sparris, lime, avokado och dill. Trevliga fredagstreats för mig och min mage, för ni förstår, vi mår bäst av såna enkla saker. Spårvagnen kom, räddade mig från Helsingforsblåsten och i den unkla luften log jag för mig själv.

sade.jpg

För visst är det ju så att dom som förstår finessen med de små dropparna är lite mer speciella än andra?

soppa.jpg

Skalade sparrisen (HUR kan det vara så svårt att skala sparris snabbt och snyggt?) kokade den, åt några toppar, vände om avokadon, pressade limejuicen och hackade dill. Oslagbart gott. Satt på golvet, öppnade fönstret, tog av mig de våta strumporna och slevade i mig det gröna guldet.

006_0.jpg

Klädde av mig, tog en lång het dusch. Väntar på att tala med vännen. Tänder några ljus. Rosorna från förra veckoslutets fest har torkat i vasen, sprider en liten doft av torra rosor, ni vet den, lite söt och höaktig. Kokar lite te, av sorten sleep well, ja bara för att försäkra mig. Det smakar gott, sött av lakrits. Ute fortsätter regnet falla och jag sänder en önskan om att ett ungt par som får varandra imorgon blir lyckliga i alla sina dar.  För störst av dem är kärleken – igår, idag och imorgon.

Puheenaiheet Ajattelin tänään

Rakastakko sää mua ny ja aina – kakku

Voi kyä mää susta tykkään! Tätä kakkua kun syö elää luultavasti ikuisesti, niin hyvää se tekee sekä sielulle että kropalle. Kattokaas ny.

019_1.jpg

Raakakaakaojauhetta tuomassa rakkautta, lempeää kaakaovoita, mineraaleja suolasta, entsyymejä pähkinöistä, elinvoimaa ja elektrolyyttejä kookosmaidosta, kaliumia ja sokereita banaanista, luksusta vaniljasta ja pikku purkillinen herkkua hunajasta. Näistä on ikuisen rakkauden kakku tehty. Ohje on alunperin kauniin Virpin ja päätinkin heti ohjeen nähtyäni, että haluan kokeilla kakkua juhliini. Jo hihoja kääriessäni ja kaakaovoita sulatellessani päätin ristiä kakun Tamperelaisittain. (Voi kuinka olenkaan niin ihastunut pieneen entiseen kotikaupunkiini). Samalla tavalla kuin tähän pieneen herkkukakkuun, joka on syntisen suklainen puhdas pulmunen, tätä voi syödä vaikka lounaaksi 😉

024.jpg

 Rakastakko sää mua?

Rakastakko sää mua ny ja aina? -kakku

(Raaka, Gluteeniton, Maidoton, Sokeriton)

Pohja:

  • 3 dl manteleita
  • 1,5 pientä banaania
  • 2 rkl raakakaakaojauhetta
  • ripaus merisuolaa
  • vaniljajauhetta

Suklaatäyte:

  • 0,5 dl kaakaovoita
  • 5 rkl kylmäpuristettya kookosöljyä
  • 3 rkl mantelivoita
  • 3 rkl raakakaakaojauhetta
  • 1 rkl hunajaa
  • kanelia
  • ripaus suolaa

Kuorrutus:

  • 1 pieni banaani
  • mustikoita
  • kookoskermavaahtoa

Kookoskermavaahtoon:
2 Purkkia kookosmaitoa (Jääkaapissa säilytettyinä!)
½ tl Aitovaniljajauhetta
 

Tee ensin pohja. Hienonna mantelit tehosekoittimessa, lisää banaani ja sekoita kunnes massa on muovailtavaa. Taikinan pitää olla tarpeeksi kosteaa, muttei liian märkää, jotta saat paineltua taikinan vuokaan. (Jos taikina on liian kosteaa lisää pähkinöitä jos taas toisinpäin lisää banskua, tai jos bansku loppui voi lisätä vaikka tilkan vettä.) Lisää kaakaojauhe ja suola ja sekoita tasaiseksi lusikalla.

Sulata täytteen kaakaovoi ja kookosöljy ja lisää kaikki muut aineet. Sekoita tasaiseksi massaksi. 

Kokoa kakku siten, että levität ensin puolet pohjasta kakkuvuokaan, omani oli halkaisijaltaan 15 cm. (Käytä mielikuvitusta, tämän voi tehdä myös kulhoon, kippoon yms. vuoraat sen vain foliolla ja kokoat kakun siihen!). Kaada pohjan päälle puolet suklaatäytteestä. Laita ihanuus pakkaseen tai jääkaappiin jähmettymään. Kun täyte on kiinteää ota kakku pois pakkasesta ja toista, eli levitä toinen puolikas pohjataikinaa jähmettyneen täytteen päälle ja lisää loput täytteestä pohjan päälle. Laita kakku taas kylmään jähmettymään. Sillä aikaa kun kakku jähmettyy voit vatkata kookoskermavaahdon. Avaa jääkaapissa säilytetyt kookosmaitotölkit ja kaavi lusikalla VAIN valkoinen jähmettynyt osa. Nesteen voit ottaa talteen ja käyttää esim smoothiepohjana. Lisää vaniljaa ja vatkaa kermaksi. Kun kakku on jähmettynyt, pilko päälle yksi banaani ja levitä kookoskerma kakun pinnalle. Koristele haluamallasi tavalla esim mustikoilla, mansikoilla, kookoshiutaleilla lastuilla yms.

027.jpg

No kyä mää ny sua rakastan..

028_0.jpg

No menekkö sää mun kanssa sit naimisiin?

029.jpg

No TIÄTTY mää meen! Syökää kakkua ja rakastakaa toisianne <3

Koti Ruoka ja juoma