”Some people feel the rain, others just get wet”

Fredagsregn, har suttit uppe på tionde våningen och sett på dropparna. Stora och små. Den gråa himlen. Herregud så jag älskar regn. Spände upp mitt paraply och från min lilla värld under den hoppade jag fram bland pölarna, kände tårna bli våta och betalade min glasskuld till en av kioskerna på espan. Log åt den sura turisten, köpte hårband på H&M och rusade leende till den mysiga Katrinegatan där stora blommande hortensior böjde sig i regnet.

jooga.jpg

Flög på aerial yogan, lyssnade på regnet utanför i min egna lilla puppa av gult silke. Världen stannade mitt där bland mina andetag och jag färdades genom tusentals tankar in i migsjälv. In i den susande luften i lungorna, lugnet av hjärtats slag, där fanns bara jag och ljudet av regnet utanför. 

regn.jpg

Orkade inte byta till de våta kläderna så jag shoppade mat på Stockmann i mina yogabyxor och rufsigt hår. Sparris, lime, avokado och dill. Trevliga fredagstreats för mig och min mage, för ni förstår, vi mår bäst av såna enkla saker. Spårvagnen kom, räddade mig från Helsingforsblåsten och i den unkla luften log jag för mig själv.

sade.jpg

För visst är det ju så att dom som förstår finessen med de små dropparna är lite mer speciella än andra?

soppa.jpg

Skalade sparrisen (HUR kan det vara så svårt att skala sparris snabbt och snyggt?) kokade den, åt några toppar, vände om avokadon, pressade limejuicen och hackade dill. Oslagbart gott. Satt på golvet, öppnade fönstret, tog av mig de våta strumporna och slevade i mig det gröna guldet.

006_0.jpg

Klädde av mig, tog en lång het dusch. Väntar på att tala med vännen. Tänder några ljus. Rosorna från förra veckoslutets fest har torkat i vasen, sprider en liten doft av torra rosor, ni vet den, lite söt och höaktig. Kokar lite te, av sorten sleep well, ja bara för att försäkra mig. Det smakar gott, sött av lakrits. Ute fortsätter regnet falla och jag sänder en önskan om att ett ungt par som får varandra imorgon blir lyckliga i alla sina dar.  För störst av dem är kärleken – igår, idag och imorgon.

puheenaiheet ajattelin-tanaan
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *