Sitruunaa, limeä tai appelsiinia

Lisää palloja! Pallovauhtiin päästyäni ajattelin jakaa myös herkkupallojeni ohjeen, jos makeannälkä iskee teen näitä yleensä 3. Se on juuri sopiva annos taltuttamaan sen pienen ”mua ottaa niin päähän”-makeanhimon, joka iskee yleensä pahan päivän jälkeen. Lupaan, että näistä ei tule yhtä huonoa oloa kuin levyllisestä suklaata. (Olen kokeillut kumpaakin 🙂 ). Pallot tehoavat myös ”mitäs mä nyt voisin syödä”-nälkään tai ”haluaisin katsoa jonkun leffan ja tekis mieli jotain”-nälkään, varsin erinomaisia ne ovat kuitenkin ”vitsi mikä ihana fiilis, nyt mä haluan jotain herkkua teen / kahvin kanssa”-nälkään. Ohje toimii koska se on nopea, helppo ja aineksia on yleensä kotona, nämä pyöräyttää paljon vikkelämmin kuin kipaisee lähikaupasta mättösäkin. (Ohjeessa on taateleita, joten ihan mitään superterveellisiä nämä eivät ole, älä siis herkuttele näillä joka päivä tai tee viisinkertaista annosta 🙂 been there though, ja oikeastaan sekin on ihan ok)

321.jpg

 

Sitruuna, Lime tai Appelsiinipallot

  • ½ dl manteleita (tai mantelijauhoja) myös muut pähkinät käyvät, käytän yleensä sitä mitä kaapissa on
  • 1 dl taateleita (voi vaihtaa rusinoihin tai viikunoihin)
  • 1 rkl sitruunan / limen / appelsiinin kuorta
  • 0,75 – 1 dl kookoshiutaleita
  • ripaus suolaa
  • 1 rkl sitruunan / limen tai appelsiinin mehua (tässäkin kohtaa neuvon tarkkailemaan seosta, aloita nesteen lisääminen ja lisää enemmän jos on tarvetta)
  • pyörittele pallot raakakaakaojauheessa, kanelissa, kookoshiutaleissa tai hampunsiemenissä

Hienonna mantelit tehosekoittimessa, lisää taatelit sitrushedelmän kuoret ja -mehu, sekoita tahnaksi. Lisää sen jälkeen kookoshiutaleet ja suola, sekoita loput aineet massaan haarukalla. Pyörittele massa palloiksi ja kierittele pallot runsaissa mausteissa; rakastan kanelia sitruunan kanssa, kaakaota appelsiinin ja kookosta limen kanssa. Tosin yleensä teen yhden kaikkia ja säästän lempparin viimeiseksi.

Joulun aikaan tein myös piparkakkupalloja lisäämällä appelsiinia, neilikkaa, inkivääriä, kardemummaa ja kanelia massaan. Näitä voi oikeastaan varioida loputtomiin.

202.jpg

199.jpg

Alkuperäisohje

Koti Ruoka ja juoma