Hanskin superleipä

Olen, varmaankin lähestyvien synttärijuhlieni ansiosta, saanut hirmuisen leivontafiiliksen. Jääkaapin pakastelokero pursuaa kohta yli äyräiden ja tuputan kakkuja jokaiselle. Löysin Hanskin blogista paleoleivän, jota halusin ehdottomasti kokeilla. Yksinkertainen, helppo, tuoksu oli huumaava jo uunissa ja uskon, monen arvion nähtyäni mm. facebookissa, että leipä on superhyvää. Odotan vielä arviota siitä, sillä en itse valitettavasti voi tällä hetkellä syödä banaania tai cashewpähkinöitä, mutta kun maha tästä rauhoittuu teen varmasti tätä sunnuntaiaamujeni(mme) iloksi, nautittavaksi linnunlaulun ja kahvin kanssa niinkuin Hanski ehdottaa!! (EDIT: Leipä on kuulemma hyvää :)!)

Leivästä tulee ISO leipävuoallinen, joka on minun sinkkuperheessäni aika paljon, itse teen siis seuraavalla kerralla puolikkaan tai 1/4 ja paistan leipäsen muffinssivuoissa jolloin saan sämpylöitä.

 

0111.jpg

 

 

Kampin K-Marketissa käydessäni huomasin ilokseni, että he ovat ottaneet valikoimiinsa Kung Markatta-tuotteet, joita Ruotsissa on ollut jo parisenkymmentä vuotta, luomun uranuurtaja siellä, nyt vihdoinkin myös Suomessa!

Hanskin banaanileipä

  • 4 munaa
  • 4 kypsää banaania
  • 4 rkl kookosöljyä
  • 140g cashewvoita (voi käyttää myös manteli- tai muita pähkinävoita, mennään fiiliksen mukaan tässä)
  • 2,2dl  / 75 g kookosjauhoa
  • 1tl ruokasoodaa
  • 1tl leivinjauhetta
  • 1 rkl kanelia
  • 1 tl vaniljaa
  • ripaus muskottipähkinää
  • ripaus suolaa

 019.jpg  Laita uuni lämpeämään 180 asteeseen. Laita munat, banaanit, kookosöljy sekä pähkinävoi blenderiin ja blendaa tasaiseksi tahnaksi. Kaada seos toiseen kulhoon, siivilöi joukkoon kookosjauho (itse olen laiska siivilöijä, mutta tässä kohtaa noudatin määräystä, sillä kookosjauho paakkuuntuu helposti). Sekoita seokseen jauhot ja mausteet, kunnes kulhossasi pötköttelee tasainen taikina. Voitele vuoka kookosöljyllä ja kaada taikina vuokaan, ja vuoka uuniin. Paistoaika saattaa vaihdella uunista ja vuoan mallista riippuen joten tarkkaile leipästä 35 minuutin jälkeen. Omani oli kypsää 40 minuutin jälkeen, mutta Hanskin ohjeessa sanotaan paistoajaksi 45-60 minuuttia. Törki kakkua tikulla ja kun tikkuun ei enää jää taikinaa on leipä valmista oli paistoaika sitten mikä vaan.    018.jpg   Uskon, että leipänen on aika herkkua voin tai mantelivoin kaverina. Itse aion koittaa murskattua avokaadoa ja tomaatteja, banaania ja hunajaa, en myöskään sulkisi pois mantelivoin ja raakasuklaan yhdistelmää, jos ihan kreisibailufiilikselle satun.  

Koti Ruoka ja juoma