Kahvisuklaa proteiinipallot

Koska jo mainitsinkin, että keittiö on vetänyt minua puoleensa ueamman kerran kuluneen viikon aikana postaan myös ihanien kahvisuklaapallojen ohjeen. Idea kyseisiin palloihin on otettu Blueberryn Food foor thought -kirjasta, josta aikaisemmin kirjoitin täällä. Pienensin ohjetta puolella ja silti palloja tuli 8. Modifioin myös ohjetta vähän (aika paljon) itselleni sopivammaksi, vaihdoin suklaan raakakaakaoon, lisäsin mulpereita ja nestettä ja vaihdoin agaven hunajaan. Myös heraproteiinin vaihdoin Sun Warriorin Warrior Blendiin ja hamppuun. Nämä maistuivat ainakin kovaa treenaavalle (ja uskomattoman hyvässä kunnossa olevalle) ystävälleni.

0155.jpg

Treenaajan kahvisuklaapallot ( 8 kpl)

  • 1 dl cashewpähkinöitä
  • 50 g taateleita (myös viikunat käyvät)
  • 1 dl espressoa (josset halua niin vahvaa kahvin makua liota hedelmiä vedessä)
  • vajaa dl mulperinmarjoja
  • 1 tl kahvijauhetta
  • 2 rkl proteiinijauhetta (itse käytin maustamatonta Warrior Blendiä ja hamppuproteiinia, kuvittelisin että suklaa, vanilja yms heraproteiineilla saa aika kivasti makua ja makeutta palloihin)
  • 1-2 rkl raakakaakaojauhetta
  • ½ tl hunajaa (jos käytät maustettua proteiinia en usko että tarvitset makeutusta laisinkaan)
  • ripaus himalajansuolaa
  • murskattuja chia siemeniä tai pellavansiemenrouhetta, vapaavalintainen mutta lisäsin tuomaan lisäkuituja ja Omega-3

Pinnalle pähkinämurskaa, raakakaakaota, kookoshiutaleita, kaakaonibsejä….

Pienennä taatelit (viikunat) ja liota niitä vähintään ½ tuntia kuumassa espressossa tai vahvassa kahvissa, kuivatuista hedelmistä tulee helpommin käsiteltäviä ja ne imevät itseensä kahvin makua. Murskaa pähkinät tehosekoittimessa. Älä tee pähkinöistä jauhoa, pieni suutuntuma ainakin omasta mielestäni on mukavaa palloissa. Lisää mulperinmarjat ja blendaa. Kaada kahvi liotetuista hedelmistä ja sekoita hedelmät pähkinämulperimurskan joukoon, blendaa. Alkuperäiseen ohjeeseen tuli siis tummaa 70 % suklaata. Itse korvasin sen laittamalla raakakaakaota, valinta on vapaa. Jos käytät raakakaakaota tee raakakaakaosta, kahvijauheesta, proteiinijauheesta, hunajasta, ripauksesta suolaa ja murskatuista chiasiemenistä tahna ja lisää joukkoon kuumaa vettä kunnes saat tahnamaisen koostumuksen. (Jos lisäät chiaa tai pellavansiemenrouhetta , muista että siemenet imevät itseensä nestettä). (Ensi kerralla laitan joukkoon myös kookosöljyä). Sekoita pähkinähedelmä- ja kahvisuklaatahnat kunnolla. Pyörittele palloista suuhusi sopivia palleroita ja pyörittele ne mielesi mukaisissa mausteissa. Minulla oli murskattuja cashewpähkinöitä ja raakakaakaojauhetta.

Palloja tehdessä anna mielikuvituksen lentää ja maistele tekovaiheessa, näin tiedät mitä ohjeesta puuttuu, älä pelkää lisätä nestettä jos pallot tuntuvat kuivilta, mikäli nestettä tulee liikaa voit lisätä pähkinöitä, kookosjauhoja, pellavansiemenrouhetta yms.

0077.jpg

 

0133.jpg

0178.jpg

PS: Rakastan sireeniä, harmi että se nuukahtaa sisätiloissa hetkessä. Itse heräsin tänään sireenin tuoksuun enkä voi kuvitella aamun alkavan pareemmin kuin auringon kutittaen nenänpäätä ja siireenin huumavan tuoksun herättelevän makoisilta unilta.

 

Koti Ruoka ja juoma