Vuosien kerääjä

Tänään on syntymäpäiväni, kesäkuun kolmas, kuuletteko fanfaareja ja lahjapaperin rapinaa? Mulla ainakin oli heti aamusta sellainen juhlafiilis että alta pois! Aamulla aurinko herätti uuteen työpaikkaan, uuteen alkuun, luonnossa kukkii ihania kukkia, kesäkuu, linnut laulaa ja ihmiset hymyilevät kadulla aamun unihiekat silmissä.

cake.jpg

 

Vielä pari vuotta sitten ajattelin etten halua vanheta ”Jos mä täyttäisin aina 25” ajattelin, ikään kuin se olisi ollut jotenkin hyvä asia. No eipä ole!

297640_196233273786307_171473389595629_419281_1361575824_n_large.jpg

Ajatelkaas jos jo näin pienenä tietäisimme sen mitä nyt tiedämme? Pelottava ajatus, onneksi ne ymmärryksen jyväset istutetaan mieliimme kokemusten kautta, ajan kanssa. Pienenä voi läästiä kermavaahtoa naamaansa hyvin mielin – toisaalta mikä estää tekemästä saman homman vähän vanhempanakin jos siltä tuntuu 🙂 ?

baby.jpg

Tänään täytän 28 vuotta ja olen kiitollinen jokaisesta keräämästäni vuodesta, jokaisesta kokemuksesta ja viisauden murusesta. Rakkaudella otan vastaan jokaisen tulevan päivän, viikon ja vuoden ja odotan mielenkiinnolla mitä ne tuovat tullessaan. Elämäni ei näytä siltä miltä kuvittelin sen näyttävän 8 vuotta sitten ja vielä vuosi sitten koin siitä jonkinnäköistä pelkoa, nyt voin kohauttaa hartioita ja sanoa entäs sitten? Olen ymmärtänyt että voin olla onnellinen NYT, ei tarvitse odottaa sitä ”sitku mulla on”- tilannetta. ”Happiness is to be found along the way, not at the end of the road, for then the journey is over and it’s too late. Today, this hour, this minute, is the day, the hour, the minute for each and every one of us to sense the fact that life is GOOD”

large.png

 

”You have to be willing to let go of the life you have planned to have the life that is waiting for you”. Näin on tosi hyvä ja olen oppinut niin valtavasti viimeisen vuoden aikana, jos elämä opettaa yhtä paljon jatkossa tulen olemaan hyvin viisas nainen vartuttuani 🙂

pallo.jpg

Olen vielä nuori, uskon että saavutan kaiken sen mistä haaveilenkin; tulen varmasti saamaan sen ihanan miehen, kauniita lapsia hänen kanssaan ja olemaan onnellinen eläessäni sitä elämää. Mutta ennen sitä aion rakastaa maailmaa – kaikkea mitä sillä on näytettävänä, itseäni – koska se on vahvan talon perusta, ihmisiä – ”by giving you get”, olla onnellinen ja utelias jokaisen sekunnin suhteen joka minulle annetaan. Voin myös todeta, että tähän ikään mennessä olen onnistunut keräämään ympärilleni ihmisiä joiden kanssa minulla on hyvä olla, rakastaa jokaista silmäparia joissa näen koko maailmani; lempeyttä, ystävyyttä, myötätuntoa, sisaruutta, sielunkumppanuutta, iloa, surua, suurimpia tunteita maailmassa – nämä siteet ovat turvavaljaani.

parcel.png

Kiitos siitä että saan kerätä vuosia kaikkien parhaiden ihmisten ympäröimänä, olla nuori ja terve, iloinen ja rakastettu. Kiitos jokaisesta suuresta ja pienestä unelmasta ja uskosta siihen ,että jokainen niistä toteutuu. Tänään on hyvä päivä, tulevaisuus on minua varten ja luotan jokaiseen tuulen henkäykseen ja siihen että universumi kantaa – aina, vaikka keräisin vielä ainakin 80 vuotta harteilleni!

blow.jpg

Kuvat

 

Hyvinvointi Mieli

Hanskin superleipä

Olen, varmaankin lähestyvien synttärijuhlieni ansiosta, saanut hirmuisen leivontafiiliksen. Jääkaapin pakastelokero pursuaa kohta yli äyräiden ja tuputan kakkuja jokaiselle. Löysin Hanskin blogista paleoleivän, jota halusin ehdottomasti kokeilla. Yksinkertainen, helppo, tuoksu oli huumaava jo uunissa ja uskon, monen arvion nähtyäni mm. facebookissa, että leipä on superhyvää. Odotan vielä arviota siitä, sillä en itse valitettavasti voi tällä hetkellä syödä banaania tai cashewpähkinöitä, mutta kun maha tästä rauhoittuu teen varmasti tätä sunnuntaiaamujeni(mme) iloksi, nautittavaksi linnunlaulun ja kahvin kanssa niinkuin Hanski ehdottaa!! (EDIT: Leipä on kuulemma hyvää :)!)

Leivästä tulee ISO leipävuoallinen, joka on minun sinkkuperheessäni aika paljon, itse teen siis seuraavalla kerralla puolikkaan tai 1/4 ja paistan leipäsen muffinssivuoissa jolloin saan sämpylöitä.

 

0111.jpg

 

 

Kampin K-Marketissa käydessäni huomasin ilokseni, että he ovat ottaneet valikoimiinsa Kung Markatta-tuotteet, joita Ruotsissa on ollut jo parisenkymmentä vuotta, luomun uranuurtaja siellä, nyt vihdoinkin myös Suomessa!

Hanskin banaanileipä

  • 4 munaa
  • 4 kypsää banaania
  • 4 rkl kookosöljyä
  • 140g cashewvoita (voi käyttää myös manteli- tai muita pähkinävoita, mennään fiiliksen mukaan tässä)
  • 2,2dl  / 75 g kookosjauhoa
  • 1tl ruokasoodaa
  • 1tl leivinjauhetta
  • 1 rkl kanelia
  • 1 tl vaniljaa
  • ripaus muskottipähkinää
  • ripaus suolaa

 019.jpg  Laita uuni lämpeämään 180 asteeseen. Laita munat, banaanit, kookosöljy sekä pähkinävoi blenderiin ja blendaa tasaiseksi tahnaksi. Kaada seos toiseen kulhoon, siivilöi joukkoon kookosjauho (itse olen laiska siivilöijä, mutta tässä kohtaa noudatin määräystä, sillä kookosjauho paakkuuntuu helposti). Sekoita seokseen jauhot ja mausteet, kunnes kulhossasi pötköttelee tasainen taikina. Voitele vuoka kookosöljyllä ja kaada taikina vuokaan, ja vuoka uuniin. Paistoaika saattaa vaihdella uunista ja vuoan mallista riippuen joten tarkkaile leipästä 35 minuutin jälkeen. Omani oli kypsää 40 minuutin jälkeen, mutta Hanskin ohjeessa sanotaan paistoajaksi 45-60 minuuttia. Törki kakkua tikulla ja kun tikkuun ei enää jää taikinaa on leipä valmista oli paistoaika sitten mikä vaan.    018.jpg   Uskon, että leipänen on aika herkkua voin tai mantelivoin kaverina. Itse aion koittaa murskattua avokaadoa ja tomaatteja, banaania ja hunajaa, en myöskään sulkisi pois mantelivoin ja raakasuklaan yhdistelmää, jos ihan kreisibailufiilikselle satun.  

Koti Ruoka ja juoma