Kun matkakuume ja manflu iskee yht’aikaa

Täällä sitä maataan kolmatta päivää flunssan kourissa. Maanantaina alkanut viaton kurkun karheus aamutuimaan ja siihen yhdistetty ”järkevä” treenille lähteminen niin lopputuloksena ei voi olla, kuin filtin, peiton,villasukkien ja kerrospukeutumiseen hautautunut mytty sohvan uumenissa, joka kaikesta tästä vuoraamisesta huolimatta on jäätymässä siihen paikkaan kuumeen huidellessa pilvissä. Noh..oikeasti lukema tais korkeimmillaan olla eilen illalla vain 37,7, mutta täällä on tainnut viimeksi olla kuumetta about kaksi vuotta sitten ja normaali ruuminlämpö taitanee olla jotain 35 ja rapiat niin tein ymmärrettävästi ns. kuolemaa. Sanoinkin aiemmin tuolle mun hoitsulle, joka muuten itseasiassa vuoras mut sinne sohvan uumeniin, että aion sairastua kunnon miesflunssaan, universumi vaan ei tajunnut, että se oli vitsi.

manflu.png

Joka tapauksessa tässä on ollut aikaa hieman taas reissu mehustella ja odotankin sormet syyhyten seuraavaa valuuttalähetystä tililleni, jotka olen ansainnut suorittamalla niitä nk. nälän aiheuttamia pakkoliikkeitä..töiksikin niitä joku kutsuu,( Paitsi nyt, kun olen sattuneesta syystä sairaslomalla.) jotta voin hankkia vihdoin sen himoitsemani viisumin ja ehdottomasti reissuni oleellisimman osasen. Australian WH viisumi pyörii siinä 280-350€:n tietämillä valuuttakurssista riippuen. Viimmeksi, kun tarkistin oli se tuon 280€, mutta siitä lienee reilu kuukauden päivät.

prth.jpg

Muutamia viestejä olen lähetellyt jo majoitusten suhteen Australian osalta, mutta turhan aikaista kuitenkin kaikelle sille edelleen. (hei siis 4kk ja jotaki päälle!!) Vaikka lennän Cairnsin on länsi puoli alkanut rantautumaan takaraivolle hetkittäin Perth ja sen lähiympäristö. Saa nähdä mihin sitä lopulta päätyy.  Singaporessahan majoitus jo on, Balia olen hiukan tutkaillut, mutta aivan viellä en ole osannut päättää viettäisinkö koko Balin reissun samassa paikassa vai vaihtaisinko välillä paikkaa. Siellä on aikaa 6 päivää ja toisaalta olisi kiva, jos olisi yksi tukikohta, josta sitten käydä päivisin missä nyt sitten käykin. Ei huvittaisi rehata rinkkaa paikasta toiseen ihan jatkuvalla syötöllä. Sitä on varmaan reissun edetessä muutenkin luvassa.

Englannin kielen opiskelu alkoi jälleen maanantaina. Sielä minä mummukoiden ja papukoiden kanssa kansalaisopiston kurssilla pönötän ja ne seniorit puhuu englantia paremmin, kuin minä. Ei kylläkään ihme, vanhimmat ovat istuneet samalla kurssilla 10 vuotta. Hahah. Välillä turhauttaa niin paljon omat hankaluudet kielten opiskelun kanssa, että se hankaloittaa oppimista entisestään. Viime vuonna osallistuin kansalaisopiston ryhmään, joka tuntui itselle liian helpolta. Nyt osallistuin pelkkään puhe ryhmään, jossa kaikki kommunikointi tapahtuu englanniksi. Sitähän tässä on kaivattu, koska se komunikointi puhuen on vaan jotenki niin hemmetin vaikeeta. Paineet ymmärtämisestä ja puhumisesta on omassa päässä jotenkin niin kovat, että yleensä joutuessani tilanteeseen, jossa tätyy puhua/ymmärtää puhetta, alan panikoida sitä jo etukäteen etten varmasti tajua mitään, että ajattelen vain sitä, etten tajua ja niin..silloin en varmasti tajuakaan. Toisaalta luotan siihen, että reissussa oppii, kun on pakko.Toisaalta pelkään, että entä jos kaikki menee pipariksi juuri siksi, että kielitaito on niin vajavainen ja palaan maitojunalla kotiin? (no enkä palaa..painun sitten aasiaan puhumaan ihmisten kanssa veri bäääd inglish..sielä ainakin ymmärretään toisiamme.) Pitäis varmaan alkaa kirjottaa tätä blogia englanniksi. Saisin ainakin lukijoita kaikista, jotka haluaa tuntea yhtään paremmuutta sillä saralla. 😀

Eipä tässä oikein mitään järkevää asiaa ollut eikä reissunkaan suhteen juuri mitään uutta, paitsi epävarmuus nyt tuosta lopullisesta Australian kohteesta. Ehkä se voi määräytyä senkin perusteella mistä saan töitä, kuitenkin se kakkosvuoden viisumin mahdollistaminen kiinnostaisi, joka vaatii siis farmitöitä, tai ainakin työskentelyn jossain tietyllä alueella 88 päivää. Mutta seuraavaksi hankintalistalla viisumi ja lento Singapore-Bali!

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *