Keittiön oma hölmö 3 – Kohteena kasvisruoka 1

heti, kun aloitin miettimään tällästä reseptisarjaa, oli silloin jo mielessäni kasvisruokareseptit. aluks kuitenkin teinkin muutaman makean leivonnaisen. mutta, nyt, kun sain aikaiseksi, niin tästä postauksesta löytyy yks mun lemppari kasvisruoka, Härkislasagne. nams.

vielä tästä itse sarjasta, Keittiön omasta hölmöstä, niin viimeinen kokkipostaus tulee tossa elokuun loppupuolella, koska talvella ja myöhemmin syksymmällä mulla ei varmastikkaan ole aikaa tehdä niin useasti ylipäätänsä postauksia. ennen sitä vikaa postausta tulee kuitenkin vielä muutama leivontapostaus! varmaan kaikkia reseptejä tulee, muttei varsinaisesti sarjana.

aloitetaan! niin kuin aikaisemmin mainitsin, on tän postauksen resepti Härkislasagnesta. Härkis valmistetaan siis härkäpavuista ja korvaa jauhelihan. ainakin mun mielestä. sitä myydään ihan perusruokakaupoista Tiiän, et peruslasagne ohjeen löytää helposti ja varmaan useita kymmeniä erilaisiakin löytyy, siinä mielessä, mennään nyt aika helpolla reseptillä.

— Jasmin

Härkislasagne

Ainekset (8 annosta)

12 kpl
lasagnelevyjä
400 ml
pasta- tai lasagnekastiketta
250 g
Verso Härkis Original kypsää härkäpapuvalmistetta
Juustokastike
n, 40 g
voita tai margariinia
1 dl
vehnäjauhoja
1 l
kauramaitoa
1/2 tl
mustapippuria
1/2 tl
suolaa
100 g
juustoraastetta
Pinnalle
1 prk
pikkutomaatteja
100 g
juustoraastetta
1 h 00 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 40 min

Tee näin:

  1. Laita uuni päälle 200 asteeseen. Pilko pikkutomaatit valmiksi.
  2. Valmista ensin juustokastike. Sulata kattilassa rasva ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Kaada kattilaan puolet maidosta kokoajan vispilällä sekoittaen. Kuumenna ja sekoita tasaiseksi. Lisää loppu maito. Sekoita koko ajan ja keitä pari minuuttia. Lisää suola, mustapippuri ja juustoraaste.
  3. Kuumenna pastakastike kattilassa. Siirrä kattila pois levyltä ja sekoita joukkoon härkäpapuvalmisteet.Lisää halutessasi mausteita, esim. paprikamauste.
  4. Voitele suorakaiteen muotoinen vuoka. Kaada vuoan pohjalle Härkiskastiketta ja levitä päälle lasagnelevyjä. Kaada levyjen päälle Härkis- ja juustokastiketta. Täytä näin kaksi seuraavaa kerrosta. Viimeisen lasagnelevykerroksen päälle tulee vain  juustokastiketta ja pinnalle juustoraastetta sekä pikkutomaatit.
  5. Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 35- 40  minuuttia.
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *