Tervetuloa Myönteistä hyvinvointia -blogiini

Positiivinen psykologia on vielä suhteellisen tuore, ihmisen vahvuuksia ja hyveitä tutkiva tieteenala. Ongelmien sijaan positiivinen psykologia pyrkii tarkastelemaan sitä kaikkea mikä on kunnossa, perusajatuksena on löytää ihmisestä jo olemassa olevat myönteiset asiat, joita kehittämällä ja vahvistamalla yksilön vointi paranee.

Olen yrittänyt löytää sisäistä tasapainoa itseni kanssa jo vuosia. Se ei ikinä ole ollut helppoa, olen ollut kovin negatiivinen ihminen ja negatiiviset ihmiset ympärilläni ovat vetäneet mua syvemmälle negatiivisuuteen. Jossain vaiheessa muistan kyllästyneeni tähän, jo näiden tiettyjen ihmisten tapaaminen sai mut kiukkuiseksi ja ihon kananlihalle. Mulla kesti pitkään tajuta ja uskaltaa hankkiutua tällaisista ihmisistä eroon. Näin jälkeenpäin ajatellen, se oli elämäni paras ratkaisu.

Askel askeleelta olen lähtenyt etsimään kadonnutta positiivisuuttani erinäisten asioiden kautta. Hankkiuduin ensiksi eroon kaikista liian negatiivisista ihmisistä ympärilläni. Sen jälkeen aloin miettimään mitä voisin korjata itsessäni, jotta minusta tulisi sellainen ihminen kuin haluan olla. Nyt musta tuntuu, että alan löytämään sen tien. Olen saanut mahdollisuuden aloittaa puhtaalta pöydältä, uudessa kaupungissa josta en vielä tunne juuri ketään. Saan luoda koko elämäni uudelleen ja hankkia sellaisia ystäviä mitä haluan ja tarvitsen ympärilleni. Saan rakentaa itselleni näköiseni elämän!

Blogissa tulen käsittelemään mm. henkistä hyvinvointia, positiivista psykologiaa, itsesuggestiota sekä alitajuntaa. Pohdin asioita ja näkökulmia sairaanhoitajan koulutuksella, joten en ole psykologi, enkä ole suorittanut muutakaan akateemista loppututkintoa. Tutustun kuitenkin jatkuvasti aiheeseen liittyviin tieteellisiin julkaisuihin sekä pyrin pohtimaan asioita rationaalisesti sekä faktapohjaisesti. Blogi ei myöskään tule olemaan tiivistelmä tieteellisiä artikkeleita, vaan henkilökohtaisen näkökulman esiintuomista mieltäni askarruttaviin asioihin.

Tervetuloa mukaan!

hyvinvointi mieli hyva-olo oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *