Kuka syö energiaasi?

Jokapäiväisessä elämässä törmää henkilöihin jotka tuntuvat jotenkin raskailta. Nämä ihmiset saavat sinut pohtimaan heidän sanomisiaaan, et pääse yli heidän viimeisemmästä lauseestaan. Olet törmännyt energiasyöppöön. Termi ei ole uusi, sitä on monesti käytetty puhekielessä ja työjaksamiseen liittyvissä artikkelaissa. Alle olen listannut muutamia persoonia joihin olen itse törmännyt, jotka tavalla tai toisella syövät omia voimavaroja ja aiheuttavat kurjuutta ympärilleen.

 

”Itkijänaiset”

Itkijänainen (tai mies) löytyy joka työpaikalta. Hän on se henkilö joka kommentoi muutoksia kärkkäästi ja muistaa valittaa muutoksesta monta päivää. Hän kokee myös todella raskaasti vastaan tulevat ongelmat, huokailee ja toteaa moneen otteeseen ”ei voi olla totta, ei tästä tule mitään.” Hän käy kyselemässä muiden mielipiteitä ja yrittää saada muutkin voivottelemaan asiaa. Itkijänainen kokee syrjintää ja kokee usein olevansa eri arvoisessa asemassa, vaikka mistään sellaisesta ei ole kysymys. Kannustavat puheet harvoin auttaa, tai kehut. Itkijänainen saattaa ajatella, että mikähän ajatus sillä oli tuonkin kommentin takana. Hyvin uuvuttava työkaverina, pahinta on, että voivottelu voi tarttua. Kohta kahvihuone on täynnä kohtaloaan surevia epäonnistujia.. 

 

”Mielensäpahoittajat”

Ja näitä riittää! Some on pullollaan jokaisesta asiasta postaavia, linkkejä jakavia ja raivoavia väärinkohdeltuja uhreja. Joka päivä uutisvirtaan ilmestyy uusi aihe joka on loukannut linkittäjän elämänkatsomusta, uskontoa, moraalia, ruokailutottumuksiaan, ikää… jne. Linkittäjä on toki oikeassa kun on asiasta loukkaantunut, eriävää mielipidettä ei sallita. Rakentavaa keskustelua on turha aiheen ympärille saada, joko olet samaa mieltä tai sitten vastaan. Ja jos olet vastaan niin saat osaksesi ryöpytyksen ja kehoituksen muuttaa omalle saarellesi. Parasta on vaan laittaa esto henkilön postituksille, sillä jatkuvasti löytyy kyllä uutta aiheitta josta pahoittaa mielensä.

 

Ajattelin siivota oman kaverilistani Facebookissa ja estää tietyntyyppiset kuluttavat postaukset pois. Politiikka, maahanmuutto, eläinrääkkäys ja rasismi on aiheita joita en halua lukea aina kun avaan Facebookin. Aijon omalta osaltani suorittaa negatiivisen median karsimista ja keskittyä hyviin asioihin. Ihmisten lisäksi myös asiat, artikkelit ja jopa negatiivinen viestintä vie energiaa.

Mediakriittisenä tutkin myös aina asian toisen puolen, enkä tartu ensinmäiseen linkkiin joka asiasta on julkaistu. Usein löytyy artikkeli joka syventää asiaa ja tarjoaa toisenkin näkökulman. Oman mielipiteen esittäminen ei ole väärin, mutta se pitää osata argumentoida ja antaa tilaa myös muillekin. ”tunnista energiasyöpöt” on seuraava ohjeeni. Poista heidät elämästäsi jos suinkin mahdollista.

 

Onko teidän kohdalle osunut energiasyöppö?

 

 

Energistä Marraskuuta!

kiemura.jpg

suhteet oma-elama hyva-olo ajattelin-tanaan
Kommentit (1)
  1. martin garix
    10.8.2018, 11:28

    How do i know whether to trust in web microsoft edges,but first read the basic information for this service,i have used the many search browser,but edges like a search browser,so friends try to this latest new search engine and forward to all window users.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *