Haukkapala ja hummus
Inspiroiduin tekemään perjantai-illan kunniaksi pitkästä aikaa satsin hummusta. Tätä supermössöä olen aiemmin levitellyt lähinnä leivän päälle, mutta se toimii erinomaisesti myös dippi-kaverina kasviksille. Yllättävää oli, että myös perheen parivuotias ruokakriitikko hyväksyi hymyillen hummuksen kasvistikkujen pariksi, vaikka epäilin maun olevan lapsen makuun turhan voimakas.
Ainesosat:
1 prk kypsiä kikherneitä
3-4 rkl hyvää oliiviöljyä
2 rkl tahinia
2 valkosipulinkynttä
2 rkl sitruunamehua
1/2 tl juustokuminaa
suolaa ja mustapippuria
Huuhtele kikherneet huolellisesti kylmällä vedellä. Lisää kaikki aineet monitoimikoneeseen ja soseuta tasaiseksi massaksi. Jos koostumus on liian kankeaa, lisää loraus vettä. Maistele ja tarkista, vaatiiko mössö lisää mausteita. Tarjoile hymyn, porkkana- ja kurkkutikkujen sekä kirsikkatomaattipuolikkaiden kera!
Täytyy kehua itseäni siitä, että tällä kerralla hummuksesta tuli aivan erityisen maukasta. Kokin hyvä mieli tarttui koko perheeseen ja riemu ratkesi, kun tytär vaati saada mekon legginsien tilalle ja pisti spontaanisti tanssiksi keittiön lattialla. Skoolasimme juomilla (Tilliäisellä maitoa nokkamukissa, minulla punaviiniä lasissa) ja dippasimme haukkapalat hummukseen. Kivaa oli!