Haukkapala ja hummus

image.jpg

Inspiroiduin tekemään perjantai-illan kunniaksi pitkästä aikaa satsin hummusta. Tätä supermössöä olen aiemmin levitellyt lähinnä leivän päälle, mutta se toimii erinomaisesti myös dippi-kaverina kasviksille. Yllättävää oli, että myös perheen parivuotias ruokakriitikko hyväksyi hymyillen hummuksen kasvistikkujen pariksi, vaikka epäilin maun olevan lapsen makuun turhan voimakas. 

 

Ainesosat:

1 prk kypsiä kikherneitä

3-4 rkl hyvää oliiviöljyä

2 rkl tahinia

2 valkosipulinkynttä

2 rkl sitruunamehua

1/2 tl juustokuminaa

suolaa ja mustapippuria

 

Huuhtele kikherneet huolellisesti kylmällä vedellä. Lisää kaikki aineet monitoimikoneeseen ja soseuta tasaiseksi massaksi. Jos koostumus on liian kankeaa, lisää loraus vettä. Maistele ja tarkista, vaatiiko mössö lisää mausteita. Tarjoile hymyn, porkkana- ja kurkkutikkujen sekä kirsikkatomaattipuolikkaiden kera! 

 

Täytyy kehua itseäni siitä, että tällä kerralla hummuksesta tuli aivan erityisen maukasta. Kokin hyvä mieli tarttui koko perheeseen ja riemu ratkesi, kun tytär vaati saada mekon legginsien tilalle ja pisti spontaanisti tanssiksi keittiön lattialla. Skoolasimme juomilla (Tilliäisellä maitoa nokkamukissa, minulla punaviiniä lasissa) ja dippasimme haukkapalat hummukseen. Kivaa oli!

 

Koti Ruoka ja juoma

Ihanat naiset keittiössä

image.jpg

Terveiset maalta! Perheen jokavuotista syyslomaa vietetään täällä Pohjanmaan perukoilla, isovanhempien mökillä. Tekemistä on jos jonkinlaista. On savusauna paljuineen, järvi, kota, leikkipaikka, paapan kuorma-auto, tilaa (!) ym. mistä kotona kaupungissa ei voi muuta kuin haaveilla.

Innostuimme illalla pitämään pikkujoulut. Isä kävi ostamassa kaupasta valmista piparkakkutaikinaa ja kaulimen. Sitten me naiset pistettiin bileet pystyyn keittiössä! Leivoimme kilon taikinasta melkoisen kasan pipareita. Tilliäinenkin malttoi keskittyä muottien painelemiseen enemmän kuin taikinan maistelemiseen. Hehee… 

image.jpg

Voilà! Saimme tupaan mahtavan pipareiden tuoksun! Olisi ollut tietysti ihanaa pyöräyttää piparit perinteisestä Paraisten piparkakkutaikinasta, mutta ehkä sitten lähempänä joulua. Täytyy muuten antaa noottia Hans Välimäen vuosikertaglögistä. Se oli pettymys: laihaa ja mautonta, vaikka pullo oli kyllä kaunis. Parasta pysyä Valion Hehkun kuluttajana. 

Suhteet Ruoka ja juoma Ystävät ja perhe Lapset