Camel-buutsien juhlavuosi

image.jpg

Taas on se aika vuodesta, että kelit ovat ratkaisevasti kylmenneet. Puut ovat riisuutuneet lehdistä ja seisovat pelkkinä luurankoina tuulessa. Sängynpeitto on vaihdettu untuvaiseen malliin ja kesävaatteet odottavat varastossa toukokuuta. Ulkona seisoskelu pelkissä lenkkareissa viluttaa. Vanhat, uskolliset Camel-ystävät on taas hälytettävä apuun. 

Monetko kengät omistatte, jotka kestävät ja kestävät ja kestävät vuodesta toiseen? Olen ostanut nämä Camel-buutsit talvella vuonna 2000. Viisitoista vuotta sitten! Härre gyyd, kengäthän ovat tulleet teini-ikään 🙂 Kengät maksoivat tuolloin huikeat 550 markkaa ja ne olivat kalleimmat kengät, jotka koskaan olin omistanut. No, ehkä nämä ovat jo maksaneet itsensä takaisin… Malli on mielestäni edelleen salonkikelpoinen, vaikka ajan patina näkyy kengän pinnassa ja tietenkin sen sisäpuolella. Vähän ruskeaa plankkia pintaa ja sisään lämpöpohjalliset ja taas mennään. Täytyy vielä harkita kruunaisinko koko komeuden uusilla kengännauhoilla. 

Täytyy myöntää, että jokunen vuosi sitten ajattelin luopua vanhoista cameleista. Ajattelin, että uudessa vara parempi ja ostin toisen parin. Ne kengät ovat jääneet käyttämättä. Kävely tuntui kömpelöltä, kengät hinkkasivat kantapäitä ja jalkoja oli raskasta nostella. Ei hyvä. Onneksi vanha pari oli säästynyt roskistuomiolta. 

image.jpg

Nämä ”sämpylät” ovat kävelleet enemmän kilometrejä, nähneet useampia mantereita, tavanneet kaikenkarvaisia heiloja, vaihtaneet asuntoja ja siirtyneet pätkätyöstä toiseen useammin kuin uskallan ajatellakaan. Mikä yhteinen matka! Tosirakkautta <3

Muoti Päivän tyyli

Eat a Cookie

image.jpg

Kuten blogin nimi jo lupailikin, ruoka on minulle pyhä asia. Harva asia saa minut hyrisemään mielihyvästä niin paljon kuin ruoan laittaminen, ruoan syöminen ja ruoan ajatteleminen. Se ei poista sitä tosiasiaa, että raaka-aineiden hankkiminen voi olla painajaismaista, mutta kerron siitä sitten toisella kertaa. Nyt kuitenkin syödään!

Kävi nimittäin niin, että pikkuinen makean nälkä pääsi yllättämään, vaikka perheen yhteinen ilta-ateria olikin poikkeuksellisen maittava (pintamaustettuja broilerfileitä kypsennettynä yhdessä kesäkurpitsan, porkkanoiden, sipuleiden ja paprikan kanssa yrttiöljyssä uunissa kera feta-kermaviilikastikkeen ja salaatin).

Jäljelle jäi neljä vaihtoehtoa: kipaisen Siwaan, mies kipaisee Siwaan, jään nälkäiseksi tai teen jotain itse.

Mieleeni muistuivatkin inkiväärikaurakeksit ja kyllä, kaikki ainekset löytyivät kerrankin kaapista! Siispä hommiin.

Resepti on yksinkertainen ja nopeatekoinen. (Ehdin tehdä satsin pikkuleipiä ja imuroida eteisen maton samassa ajassa, kun mies kylvetti tyttären.) 

Ainesosat:

4 rkl kookosöljyä

3 rkl vaahterasiirappia

2 rkl tattarijauhoja

2 rkl mantelimaitoa

2 dl kaurahiutaleita

2 cm pala tuoretta inkivääriä

0,5 tl himalajansuolaa

Kuori ja raasta inkivääri. Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita taikinaksi. Lusikoi leivinpaperille 12 nokaretta ja painele huolella lusikalla ohuiksi kekseiksi. Paista 180 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä ja nauti!

Keksien resepti on muuten kapinakokki Santeri Hämäläisen käsialaa, jonka 24Kitchen -ohjelmaa esitettiin vuosi sitten Foxilla. Harmi, ettei uusia jaksoja ole filmattu. Diggaan Santerin ruokafilosofiasta ja rennosta tyylistä.

Haudutin keksien kaveriksi ayurvedista Yogi teetä, jossa on inkivääriä, neilikkaa, kanelia, mustapippuria ym. aromaattisia aineksia. Keittiössä leijui upea jouluinen tuoksu! Siperiasta tuleva hyytävä kylmyys ulkona ei haittaa yhtään! Bottoms up!

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Mieli DIY