Tasa-arvoinen työelämä ?

Näinä päivinä työntekijöillä on lain suoma suoja kaikenlaisille epäasiallisille käytöksille, tasa-arvolle ym. Työntekijöiltä itseltäänkin vaaditaan alaistaitoja, kuten esimiehiltä esimiestaitoja ja esimerkillistä käytöstä. Sehän pitää sisällään paljon. Nämä asiat pitäisi rauhoittaa mieltä, minua siis naisena kohdellaan tasa-arvoisesti miesvaltaisessa työyhteisössä. Jos niin ei tapahdu voin aina pyytää oikaisemista asiaan. ! !

Hienolta vaikuttaa, mutta onkohan asia niin?  Oikeassa työelämässä missä Hyvä-Veli kerho rehoittaa?  Toki, onhan tasa-.arvosta olemassa laki ja lakiahan pitää noudattaa…..Näennäisesti tasa-arvo tapahtuu mutta ellet ole valkoinen hetero mies voit sanoa hyvästit tasa-arvoiselle työelämälle. Kaikkein pahinta on olla , ei niin hyvinsäilynyt eläkeikää lähestyvä nainen joka ei osaa pitää suutaan kiinni kaikenlaisista epäkohdista  työyhteisössä. Silloin tulee kyyniseksi ja kyynisyys on haitaksi henkiselle hyvinvoinnille. Sopivasti skeptinen saa olla.

Työnantajallani on oma tasa-arvo suunnitelma ja sitä myös toteutetaan!! Tähän en voi nyt sanoa mitään muuta kuin että .

HIENOA, UPEETA  WAU ! 

Tähän uskoin ja teinkin tasa-arvo kyselyn omasta palkastani. Ja mikä kuvaa hyvin tätä tasa-arvoista työnantajaamme olen joutunut tekemään sen kerran aikaisemminkin. Kun tasa-arvo laki astui voimaan ja antoi työnantajalle velvoitteen maksaa naispuolisille työntekijöille samasta työstä samaa palkkaa kuin miehille. Silloin se oli itsestään selvä että palkka nousi, ei tietenkään paljon vaan muutaman markan, mutta laki on laki. Ja palkka nostettiin samalle tasolle kuin huonointen tienaava miespuolinen työntekijä. Olen minä vain hankala akka !

No nyt noin 30 vuotta myöhemmin, saan ”tapella” samasta asiasta. Työnantaja ei myönnä että tässä mitään tasa-arvo kysymystä ole. Vaan se onkin ihan siitä etten ole tarpeeksi hyvä työntekijä. Tätä ei tietenkää lausuttu ääneen, mutta mitä muuta se olisi ? Osaamistaulukot ja kehityskeskustelut olivat toteutuneet, esimies tyytyväinen työhöni, ei myöhästelyjä. Ei epämääräisiä poissaoloja.  Hei haloo, tietysti tämä on tasa-arvo kysymys ! Mutta jos minun palkkaani olisi nostettu, työnantaja olisi myöntänyt epätasa-arvoisen kohtelun. Ja niinhän ei sovi tehdä ! Joten edelleenkin odottelen tasa-arvoista työyhteisöä. Siis ei pelkästään paperilla vaan ihan oikeassa työelämässä missä palkkaus ja urakehitys tapahtuisi oikein. Hyvät työntekijät, muutkin kun valkoiset hetero miehet, nekin jotka eivät kuulusi Hyvä-Veli kerhoon, saisivat arvoisensa palkan.

tyo-ja-raha tyo
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *