Öljynvaihto.

Naisen, ei auton.

Nykyään vihaan kuukautisia. Kierto vaikuttaa nykyään eri tavalla kuin ennen.

Kuukautisten alkaessa iskee usein 2-3 päivän migreeni. Menkkakivut muistuttavat pahimmillaan synnytyksen käynnistymistä. Toisena päivänä vuodan kuin seula.

Kuukautiset ovat muuttuneet aika tavalla 10 vuoden takaisesta. Osasyynä raskaudet joita takana kolme. MIKSEI KUKAAN KERTONUT MOISESTA! Vasta neuvolassa kun keskustelin asiasta, sain kuulla kuukautisten runsastumisen ja kipujen lisääntymisen olevan ”melko yleistä” toisen synnytyksen jälkeen. Jahas. Eli ekasta palautuu kaikin tavoin helpommin ennallensa, sitä seuraavista voi kroppaan jäädä pieni ikäviä muutoksia joille et vaan mitään voi. Eihän se olisi lasten haluamistani mihinkään muuttanut, mutta olisipa osannut varautua.

Kärsin parin päivän päänsäryistä myös kierron välimaissa, sekä puolivälissä vatsakivuista ja huonosta olosta. Vatsan turvotus myös puolivälissä ja kuukautisten alkaessa on ihan normaalia. Olen myös väsynyt ja voin henkisesti huonommin kierron puolivälissä. Ennen kuukautisia ahdistus lisääntyy. Eikä auta kuin kärsiä.

Hormoneihin en halua sekaantua. Mielialalääkkeisiin en todellakaan koske.

On pelottavaa kuinka rajuista PMS-oireista olen saanut lukea. Henkisistä etenkin! Ja eihän kuukautiset ole naisen elämää kuin sen, mitä, 40 vuotta!!! Silti hormonit ja mielialalääkkeet on ainoa tarjottu apu.

En itse enää tarvitsisi kuukautisia. Meillä on kaksi lasta ja ajatuksena ei ole ollut hankkia enempää. Olisi kiva tietää kuinka paljon olo muuttuisi jos moisia ei enää olisi. Vaikka ei menopaussi tässä iässä vielä innostakkaan.

Olisiko muita helpotuksia, kun netistä luetut lääkärien toisille tarjoamat?

Onko muita jotka kärsivät henkisesti tai/ja fyysisesti näistä ihanista naistenvaivoista?

20170725_152519.png20170725_152545.png

Kuvat täältä.

suhteet oma-elama hyva-olo
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *