Säännöt deittailuun – Käy suihkussa ja kampaa hiuksesi

FemaleFirst-sivusto kertoo viisi elintärkeää sääntöä ensitreffeille. Koska siellä on ehdoton suosikkini mukana, päätinpä kirjoittaa siitä.

Aloitetaan kuitenkin sääntöjen määritelmällä. Olen siis aiemmista tiedoista poiketen 26-vuotias mies, ja olen ollut parisuhteissa elämäni aikana lähemmäs 9 vuotta. Tätä ennen olinkin sitten se ujo, finninaamainen poika joka ei tiennyt mitään pelottavampaa kuin puhua tytöille! Asia on sittemmin korjaantunut, olisin jäänyt paitsi paljosta jos kaveripiirini ei olisi alkanut naisvaltaistumaan. Esimerkiksi siitä on yksi hyvä tarina, joka vielä sopii tähän blogipostaukseen!

Eräs ystäväni, joka tunnistaa kyllä itsensä, on samaa ikäluokkaa kuin minä. Hänellä oli säätöä erään miehen kanssa, joka myöskin kuuluu tuttavapiiriini. Olin otettu, kun asiasta minulle haluttiin puhua, ja toki tarjosin kaiken tukeni. Ilmeisesti tuntemukseni sekä naisten että miesten sielunelämästä, jonka olen tämän blogin taustamateriaalia etsiessäni hankkinut, tekee minusta asiantuntijan. Saattoi tietysti johtua jostain muustakin, mutta se tuskin on merkityksellistä. Ystäväni, joka siis on nainen, kertoi ongelmista heidän säädössään. Kaikki tietävät tapauksen, kun poikamies alkaa vakiintua: se ei suju ihan kivuttomasti. Ei tässäkään tapauksessa. Ystäväni mm. kertoi pitävänsä ongelmana ettei mies ole hänelle tekstannut, ja sanoi ”Kun sääntöjen mukaanhan on sen vuoro ehdottaa jotain”, ilmeisesti puhelimesta kuulunut rikkomaton hiljaisuus paljasti asian, ja sain tarkentavan kysymyksen ”Siis, tietäähän pojat säännöt?” Kysymys toki antoi mahdollisuuden vastata ironisesti viitaten monenkin urheilulajin paitsiosääntöön, sillä tämä ystäväni ei muuten tiedä mitä eroa on jääkiekon, jalkapallon ja salibandyn paitsiosäännöillä. Tyydyin kuitenkin suhtautumaan tilanteeseen sen vaatimalla vakavuudella ja olemalla saamani luottamuksen arvoinen. Kerroin siis, että pojat eivät tiedä näitä sääntöjä, eikä pitäisi tyttöjenkään tietää. Säännöt, jotka koskevat vain toista, ja joista toinen ei ole kuullutkaan, kun ovat ehkä huonoin ohjenuora ikinä.

Myöhemmin törmäsin näihin sääntöihin Penn & Teller: Bullshit-ohjelmassa, jossa joku oli tehnyt miljoonabisneksen näistä säännöistä. Sähköpostikysymykseen vastaamisesta veloitettiin vain kohtuulliset 50 dollaria. Harmittelin etten itse tajunnut ideaa, uskoisin vielä pystyväni antamaan parempia neuvoja, enkä kyllä kehtaisi veloittaa noin paljoa. Tosin tämä vaatisi kirjan kirjoittamista, joka nousisi bestselleriksi. Ikävä kyllä naistenlehdet eivät tuota tarpeeksi materiaalia, ja sen kaupallinen hyödyntäminenkin olisi vähän ongelmallista, varsinkin jos koko kirja perustuisi Cosmolle irvailuun. En ole vielä kokeillut mitä A-lehtien kustantamien julkaisujen käyttö tässä blogissa saisi aikaan, veikkaisin kuitenkin ettei toimitus tykkäisi. Joudun siis jättämään kirjan kirjoittamatta, ja vastailemaan kysymyksiin ilmaiseksi.

Säännöt, joita FemaleFirstkin esittelee, ovat kuitenkin absoluuttisia totuuksia tasan sen suhteen ettei niitä pidä käyttää. Osa on itsestäänselvyyksiä, osa taas tapauskohtaisia. Käydäänpä tässä läpi FemaleFirstin säännöt:

1. Pukeudu seksikkäästi mutta mukavasti

Tämä sääntö on sarjassamme itsestäänselvyyksiä. Tai ainakin minulle se on itsestäänselvyys, seksikästä minusta ei saa millään, mutta ensisijainen pukeutumiskriteeri on mukavuus. Tässä annetaan siis ihan älyttömän mahtava neuvo, jota kukaan ei ole koskaan tullut ajatelleeksi! Totta kai treffeillä haluaa näyttää mahdollisimman hyvältä, ja totta kai vaatteiden on syytä tuntua mukavalta.

2. Älä myöhästy

Tähän sopii tarina omasta elämästäni: Pitkäaikaisin parisuhteeni alkoi treffeillä, joista daami oli myöhässä. Itse en pannut tätä pahakseni, sillä olin vielä enemmän myöhässä.

Toki myöhästyminen on epäkohteliasta. Ei tietenkään pidä olla myöhässä. Jos myöhästyy, asiasta on syytä ilmoittaa. Kategoriaan itsestäänselvyydet, eikö tämä koske ihan kaikkea muutakin ihmisten välistä toimintaa?

3. Hymyile

”Jos sul’ lysti on ja tiedät sen, niin varmaan myöskin näytät sen”, niin. Ei minun ole koskaan tarvinnut treffeillä keskittyä hymyilemiseen. Jutussa onneksi sanotaan, että kannattaa varoa näyttämästä creepyltä. Tuliko tämä uutena juttuna jollekin? Olisiko joku mennyt mököttämään ensitreffeille ilman tätä neuvoa?

4. Ota ja anna

Tämä ohje on puhua, mutta samalla muistaa antaa miehelle mahdollisuus puhua. Mikään ei kuulemma ole epäviehättävämpää kuin nainen, joka puhuu vain itsestään. Keksin kyllä montakin asiaa, jopa suoraan naistenlehtien sivuilta, mutta se nyt ei kuulu tähän.

Jos et ole kiinnostunut keskustelukumppanistasi muuta kuin elämäntarinasi kuuntelijana, kannattaako keskustelua jatkaa? Eikö tämäkin mene itsestäänselvyyksiin lähes kaikilla?

5. Ei seksiä ensitreffeillä

Tämä on suosikkini! Pitkään elänyt ”sääntö”, jota perustellaan aina ties millä asioilla. Tällä kertaa syyksi annetaan se, että nainen saa huonon maineen ja ettei miehelle jää mitään odotettavaa.

Tuo huono maine on aina mietityttänyt minua. Jos mies menee sänkyyn naisen kanssa ensitreffeillä, eikö se sitten anna miehelle huonoa mainetta tämän naisen silmissä? Jos mies on valmis menemään sänkyyn, miten hän voi pitää täysin samoin toimivaa naista jotenkin vähempiarvoisena? Itse olen ollut ensitreffeillä jotka päättyvät seksiin, sekä jotka eivät pääty seksiin. Tilanteet vaihtelevat niin paljon. En ole kuitenkaan pitänyt todellakaan ensitreffeillä seksiä harrastanutta naista mitenkään vähempiarvoisena, ja miten olisin voinutkaan? Huono maine taas yleisemmin on sekin outo juttu, puhuvatko miehet panoistaan? Eivät minun kokemukseni mukaan. Okei, armeija-aika poislukien, mutta siellä nyt puhuttiin melkeinpä siitäkin jos Sotilaskodin nuori kassaneiti sattui hymyilemään…

Toinen on tämä että miehen pitäisi odottaa. Odottaa mitä? Ei naisilla voi oikeasti olla näin omituinen kuva miehistä, että elämän tarkoitus on päästä mahdollisimman monta kertaa yökylään, ja kun tavoite on saavutettu niin siirrytään eteenpäin? Joillain miehillä tällainen ajatusmalli voi ollakin, mutta haluaako joku nainen oikeasti pitkittää juttua, jossa miestä kiinnostaa vain se yksi asia? Nopeitenhan näistä pääsisi eroon nimenomaan harrastamalla seksiä ensitreffeillä! Ei, tuo ei ole deittivinkki. Jos kuitenkin nainen haluaa harrastaa seksiä miehen kanssa jo ensitreffeillä, ja toivoo suhteesta pitkäikäisempää, kannattaako seksi jättää väliin vain koska mies saattaa pitää lunttuna ja menettää kiinnostuksensa tämän jälkeen? Haluaisiko joku nainen oikeasti seurustella miehen kanssa, joka haluaa vain seksiä ja pitää sänkyyn kanssaan päätynyttä naista helppona tai vähempiarvoisena? Toivottavasti ei.

Seksi ensitreffeillä kertoo vain yhdestä asiasta: Molemmat haluavat harrastaa seksiä treffikumppaninsa kanssa.

Säännöt ovat täynnä itsestäänselvyyksiä. Otsikossa mainitut suihkussakäynti ja hiusten kampaaminen voisivat aivan hyvin olla ylläolevassa listassa. Ovatko nämä sitten kieli poskella tehtyjä huumorikirjoituksia vai aivan oikeita neuvoja?

suhteet rakkaus suosittelen
Kommentit (3)
  1. ihana _ei_hipster_ siskosi
    30.11.2013, 22:14

    Koska uusi päivitys?

  2. Ehkä niiden naisten maine vaarantuu siten, että he itse avautuvat ja lörpöttelevät ensitreffipanoistaan tuttavilleen jotka sitten juoruavan asiat selän takana eteenpäin? Toki, kuten Mema mainitsikin, on varmasti miehiä jotka eivät halua seksiä ekoilla treffeillä, mutta eivät kai hekään sitten ehdottele/vihjaile niissä määrin että nainen voisi luulla että mies haluaa ja siten antaa – ja sitten tulla dumpatuksi helppoudesta? Ärrh, liian hankalaa.

    Terv. Nainen, joka ei seuraa deittailusääntöjä 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *