helpot ja herkulliset vohvelit
Vaikka yritän noudattaa suht terveellistä ruokavaliota, välillä iskee sellainen makeanhimo että oksat pois! Siihen auttaa aika usein hedelmät, joita onnekseni rakastan. Joskus taas on sellaisia päiviä ettei auta muu, kun Makuunin karkkivaraston tyhjennys tai herkkujen loitsiminen siitä, mitä jääkaapista löytyy. Tällä kertaa päädyin superhelppoon reseptiin, nimittäin vohveleihin! Muutossa löysin täysin unohtuneen vohveliraudan ja jääkaapissa oli sopivasti mustikoita eli ei muuta kun tuumasta toimeen ja vohveleiden tekoon!
TARVITSET:
3 kananmunaa
4 dl maitoa
1 dl kivennäisvettä
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sokeria
50 – 100 g voisulaa
Vatkaa munien rakenne rikki, lisää maito ja kivennäisvesi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vispaten liemeen.
Lisää voisula ja anna taikinan turvota vähintään puoli tuntia.
Paista vohvelipannulla. Tarjoile kuumina esim. banaanin, mustikoiden ja vaahterasiirapin kera.
Näin helposti ja nopeasti saat herkullisen jälkkärin (tai miksei myös välipalan).
VINKKI: vähärasvaisia vohveleita saa käyttämällä rasvan sijasta pelkkää kivennäisvettä!