opiskeluvinkkejä

 

homeoffice2.jpg

 

Olen huomannut olevani visuaalinen opiskelija, sillä kaikki mun vihkot on täynnä erivärisiä merkintöjä, taulukoita ja miellekarttoja. Hahmotan ja muistan asiat paljon paremmin jos taiteilen jonkinnäköisen kuvan tai taulukon aiheesta. Sen lisäksi tekemisen pitää olla tehokasta mutta lyhytkestoista. Puoli tuntia olen täysin upottautunut lukemiseen ja muistiinpanojen tekemiseen, jonka jälkeen täytyy pitää lyhyt tauko. HUOM! Nimenomaan lyhyt, koska jos sen aikana keksii mielekästä tekemistä, tauko saattaa venyä… (kokemusta nimittäin löytyy). Eli on oltava sen verran omistautunut asialle, että 10 minuutin päästä palaa sinne kirjojen ääreen opiskelemaan.

Vaikka olen mielestäni aika motivoitunut lukemaan minua kiinnostavaa aihetta, välillä kuitenkin tuntuu siltä että ei vaan onnistu. Asiat eivät jää mieleen eikä oikein edes kiinnosta. Päätinkin kasata tähän vinkkejä, jotka toimii ainakin omalla kohdallani! Jospa ne auttaisi myös muita kokeeseen pänttääviä. 🙂

– Tee tarkka suunnitelma. On tutkittu, että mitä tarkempi suunnitelma tavoitteen saavuttamisesta on, sitä todennäköisemmin sen saavuttaa. Päätä missä, miten ja milloin luet. Kuinka monta tuntia aiot käyttää lukemiseen, teetkö muistiinpanoja vai alleviivauksia yms. Mitä tarkempi, sen parempi.

– Sammuta puhelin ja tietokone, tai vie ne ainakin toiseen huoneeseen. Jos pidät puhelimen lähellä, voit huomaamatta päätyä selaamaan instagramin kuvia tai vastaamaan kaverin lähettämään kuvaan snapchatissä. 

– Ota lähellesi juotavaa ja pientä purtavaa. Jos nälkä yllättää, voit napostella keskeyttämättä opiskelua.

– Opiskele itsellesi mielekkäässä paikassa. Jos viihdyt ympäristössä, jaksat todennäköisesti opiskella pidempään.

– Pidä taukoa opiskelusta aina puolen tunnin välein. Asiat jäävät paremmin mieleen kun lataat akkuja ja keskityt hetkeksi johonkin muuhun. Venyttele, käy nopealla happihyppelyllä yms. Älä jää koneen tai puhelimen ääreen, silloin et todennäköisesti tunne oloasi yhtään energisemmäksi tauon jälkeen.

– Älä stressaa. Stressi on aina ollut yksi pahimmista vihollisistani, myös opiskelussa. Jos stressaan tulevasta tentistä lukiessani, päädyn ajattelemaan vaan repuuttamisen mahdollisuutta, eikä siis olennaiset asiat jää mieleen.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *