Arki rullaa viikko kerrallaan

Isäni arki rullaa viikko kerrallaan, rahatilanne on vähän parempi. Kelan toimeentulotuki auttoi pariin otteeseen. Lähes viikottain tulee eteen tilanteita, joita selvittelen. Tällä viikolla on ollut ongelmia isäni syömisen kanssa, hän ei ole syönyt ateriapalvelun ruokiaan. Itsemääräämisoikeus on sen verran suuri, että jos hän kieltäytyy hoitajalle syömästä, hän voi olla syömättä useammankin päivän peräkkäin.

71-vuotiaalla isälläni ei ole muistisairautta, se on testattu tänä keväänä muistiosastolla. Ilta-Sanomatkin uutisoi viime viikolla, että muistisairas vanhus oli kuollut kotihoidosssa aliravitsemukseen. En ihmettele yhtään, jos hoitajalla on vaikka vartin hoitoaika ja vanhus kieltäytyy tai ei vaan saa syötyä, työvuoro jatkuu jo seuraavaan osoitteeseen. Itse menin isälleni kyläilemään torstaina päivällä ja jääkaapissa oli avaamattoma kolmen päivän ateriapalvelun ruoka. Isäni oli siis syönyt edellisen kerran lämmintä ruokaa maanantaina puolen päivän tienoilla.

Olin tästä tietysti yhteydessä sekä kotihoidon esimieheen että isäni nimettyyn vastuuhoitajaan. Juttelin molempien kanssa puhelimessa ja selitin miksi isäni saattaa käyttäytyä näin ja hänet kyllä saa syömään, kun vähän käyttää kikkakolmosia.  

suhteet ystavat-ja-perhe
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *