Rakkaat lapset valvoo vuoroissa, antakaa mun nukkua.

”Uni virkistää, pitää ihon hehkeänä ja unen aikana myös kuntosaliharjoittelun tulokset voimistuvat, koska lihas kasvaa levossa.”

Kaikki tietää, että suurimmalla osalla vanhemmista on univajetta, yleensä sitä enemmän mitä pienempiä lapsia perheestä löytyy. Meilläkin aamu alkoi tänään niin, että Prinsessa hypähti pirteänä klo 6 alas Ikean Prinsessasängystään (oikeasti, miksi vaihdoin pinniksen tähän) ja juoksenteli suoraan portaikkoon. Jos meillä olisi vähän toisentyyppinen talo, voisi unia jatkaa ihan mukavasti muutaman hetken torkkuen, kun lapsi leikkii omiaan, mutta meillä kun näitä portaita on ja turvaportteja kohtuullisen hankala kiinnittää, ei auta kun hypätä ylös ja ottaa tyttö kiinni ennen suurempia vahinkoja.

Useinhan unihommat helpottaa iän myötä ja sitten tulee se vaihe, kun niitä lapsia ei tahdo saada aamuisin sängystä ylös. Niinkuin meillä on nyt näiden koululaisten kanssa tilanne. Jätkät vetelisi hirsiä ihan vaikka kymmeneen ja saa vallan komentaa ylös, kun sen aika on. Eli yleensä koululaisten vanhemmat saavat myös nukkua pidempään. Ja sitten on niitä vanhempia, jotka syystä tai toisesta haluaa aloittaa saman nukkumattomuusrumban heti kun edellinen on vähän helpottanut (kuten minä).

Joskus laskeskelin, että kuinka monta vuotta mulla on rikkonaisia öitä ja superaikaisia aamuja takana. Laskutoimituksesta ei tahtonut tulla mitään, koska valvominen selkeästi heikentää kognitiivisia kykyjä sen verran, että on vaikeaa miettiä, että kuuluuko myös raskauden takia valvotut yöt tähän kategoriaan vaiko ei. Noh, jokatapauksessa osa mun rapistuneesta ulkonäöstä johtuu siitä, että en ole nukkunut varmaan kuin pari vuotta mun aikuisiästä täysiä öitä.

10426632_10152913104916704_1406342366906934413_n.jpg

Varjopuolikin koululaisten nukkumisessa on. Se on se, että ne valvoo sit myös kohtuu myöhään. Kun itse on miehen kanssa ihan valmis menemään nukkumaan about klo 23, jätkät saattaa viel hakea vettä ja rapistella akuankkoja ”salaa” siellä peiton alla. Tämähän tarkoittaa sitä, että parisuhdeaikaa on siinä 1-3 välissä yöllä, kun kaikki nukkuu ja koska 8kk vauva yleensä herää vasta neljän pintaan syömään. Haasteita, haasteita, mutta niistähän me tykätään. 

Mutta pointtina tän päiväisessä märinässä oli se, että kaikki hyvä tapahtuu sille, joka nukkuu 8 tuntia keskeyttämätöntä unta. Ja sit sille, joka juo kolme litraa vettä päivässä. En oo tehny kumpaakaan vuosiin. 

10513404_10152995643374264_6364570197502564251_n.jpg

 

Pahoitteluni roisista memestä, mua se vaan tänäaamuna nauratti. 😀

 

 

Kommentit (3)
  1. äiti miekii
    10.8.2015, 09:12

    Älä välitä! Vaikka aikuinen olenkin, ja lapset eivät ole yövalvottaneet vuosiin, en mullekaan ole täyden yön nukkumisia kertynyt viimeiseltä 15 vuodelta kuin yhteensä 1 tai 2. Kun lapset eivät enää öisin valvota, tulee muita asioita, jotka joko välillisesti tai suoraan vaikuttavat uneen. Pisin yhtenäinen unijakso ollut varmaan huimat 2,5h.. Univelkaa siis roppakaupalla liikkeellä :/

  2. Joo se on vakio se. Univaje nimittäin 😀 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *