Juuri
Juuri Keittiö & Baari on tuoreella tapaa suomalainen ravintola, jonka juuret ovat ruokaperinteessä ja innovatiivisuudessa sekä ruoan valmistamisessa käsityönä. Gastronomien Seura on valinnut Juuren vuoden 2010 ravintolaksi.
Ravintolan varaaminen on tehty näppärän helpoksi; voit varata netistä haluamasi ajan puolen tunnin tarkkuudella. Mikään ei ole kiukuttavampaa, kuin ravintolailta Mäkkärissä sen vuoksi, että meilivaraus on eksynyt matkalta tai et vain ole jaksanut soittaa ja odottaa vastausta etukäteen.
Juuren erikoisuus, Sapakset, ovat kuin tapakset, mutta suomalaisia. Valitsimme Tuoremakkaraa à la Juuri, votkasinappia, Punajuuri- pähkinämureketta ja pikkusieniä, Olkien päällä kypsennettyä mäkimeirami-munajuustoa. (3,4 € / kpl) Kaikki osoittautuivat perushyviksi. Maut eivät ole kovin yllätyksellisiä, mutta mitä makkaralta voi odottaa.
Pääruuaksi nautiskelin haudutettua rautua, lipstikka- voikastiketta ja sienikrepin (24 €). Viininä Pecan Stream, Chenin Blanc (Waterford Estate, Stellenbosch, South Africa). Rautu oli erityisen rapeaa, oikean kypsyistä ja oikein hyvää, mutta mikä on tuo hassu lettu, jonka sisältä löytyy muutama sieni? Omituinen, koostumukseltaan veltto ja melko mauton läpyskä, joka lienee täytetty tuorejuustomaisella tahnalla. Omituista! Tres omituista! Missä on rapeus, missä on maku? Kulinaristinen kokemus tipahti kertaheitolla Rosson tasolle. Harmi. Tai sitten Juurella on missio tuoda suolaiset maito-muna-jauho-ruuat suosioon, sillä listalta olisi löytynyt myös karitsan lapaa kera kurpitsapannarin!
Palvelusta plussaa. Varaussysteemista plussaa. Tunnelmasta plussaa.