Ravintolapäivä II
Ravintolapäivä on karnevaali ravintola- ja ruokakultturin puolesta.
Silloin suomeen putkahtelee ravintoloita, kahviloita ja baareja ilman lupia – rakkaudesta ruokakulttuurin. Ravintolan voi perustaa kuka vaan, minne vaan, miten vaan.
Ravintolapäivä on palanen uudenlaista yrittämiskulttuuria ja sellaisesta minä tykkään! Suomen tylsistynyt ravintolakulttuuri kaipaa juurikin tällaisia tempauksia, joissa ihmisillä on vimma tehdä ja totetuttaa omia ravintolahaaveitaan. Kollaboratiivista kaupunkikulttuuria parhaimmillaan. Tässä nirson tytön Ravintolapäiväelämykset:
Ravintola2
Tarjolla mm. Bloody gaspacho, Haudutettua sianniskaa punaviinisiirapin kera, Munakoiso-tahinia ja paahdettua cashewpähkinää, Katkarapu cheviche ja Raparperipiirakkaa.
Gaspacho superhyvää, leipäjuttuset olisivat kaivanneet hieman tuunausta, mutta raparperipiirakka pelasti aamupalan. Paikkana toiminut Myymälä2 oli ihastuttava, esillä kolmen nuoren valokuvaajan yhteisprojekti, Out of Fashion, joka rakentuu muotiaiheisen valokuvalehden sekä Myymälä2:ssa Helsingissä pidettävän valokuvanäyttelyn ympärille.
Emppis
Tarjolla Chileläisiä empanadas-piirakoita tomaatti-chilikastikkeen eli pebren kanssa.
Mun masuun ei mahtunut empanadaksia, mutta seuralaiseni mielestä emppistä kannatti jonottaa. Jännää ettei Espan puistossa ollut muita ravintoloita. Voisin itse suunnitella Espalle pittoreskin iltapiknik-ravintolan. Ripustelisin pikkuruisia lyhtyjä puihin, etsisin saksofonistin ja tekisin loistokasta sangriaa.
Iltis
Tarjolla makkaraperunoita.
Eli siis ensimmäisen kerroksen ikkunasta lasketaan kori makkaraperunoita kaikilla mausteilla. Roomeoita riitti ikkunan alla jonoksi asti. Hauska konsepti. En jaksanut kuitenkaan innostua menusta, joten eksyin teemasta ja löysin itseni Sikalasta.
16 mm (16 metria makkaraa & 16 mm leffakopioita)
Tarjolla 16 metriä makkaraa eli rapeassa leivässä lepää sitruksinen ja tulinen lampaansuoleen tehty Luga Nega-makkara, lisukkeena itsetehdyn sinapin ja ketchupin lisäksi rapeat mummon-kurkut, luomu muniin tehty vahva aioli sekä marinoitu punasipuli. Myös sahtia ja omituista pakurikääpäjuomaa.
Ehottomasti loistokkain rafla! Hodaria en ennättänyt saada, mutta sahtia oli jäljellä. Se oli makeaa ja mietoa, tai niin aluksi luulin. Tarjolla oli myös superfoodimaisen kummallista kuumaa pakurikääpäjuomaa, joka parantaa kaiken ja enemmän. Parasta lippiskiskalla oli kuitenkin Ohukainen ja Paksukainen -filmit, joita pyöritti suloinen pikku elokuvaprojisori.
Monje
Tarjolla tapaksia ympäri välimerta ja maailmaa sekä erilaisia juomia ja tuimia espressoja. Lisäksi anisviinaa, sitruunalikööriä ja bisseä. Niin ja Super Jannen yllärikeikka.
Kellon lähennellessä yhdeksää bongasin yllärikeikka-päivityksen naamakirjasta ja nappasin kaverin messiin lippiksen leffateatterista. Ennätimme paikalle parahiksi ennen keikan alkua ja ennätin jopa maistella punaisilla herukoilla tuunattua mudcakea ja anisviinaa, jota niin kovasti dissaan, mutta tänä iltana sekin oli naukkailukelpoista. Asiaan saattoi toki vaikuttaa sieneltä maistunut omituinen pahkajuomanen. Illan pimentyessä, katuvalojen syttyessä ja Jannen räbäytellessä oli kerrassaan suurenmoista vain olla ja fiilistellä. Paras sunnuntai ikinä!