Raakaa suklaata
Raakasuklaa valmistetaan vain puhtaista, alkuperäisistä ja prosessoimattomista raaka-aineita eikä raaka-aineita ei missään vaiheessa kuumenneta. Siinä on paljon arvokkaita ainesosia mm. entsyymejä, vitamiineja ja fytoravinteita, jotka yleensä tuhoutuvat korkeiden valmistuslämpötilojen ja prosessoinnin yhteydessä.
Reseptejä on monia, tässä mun peruslemppari jota on helppo muokata.
• 150g kaakaovoita
• kaakaonibsejä
• 5 rkl raakaa kaakaojauhetta
• laventelisuolaa
• 2 rkl hunajaa
Sulattele varovaisesti kaakaovoi vesihauteessa. Lisäile muut jutut joukkoon. Sekoita ainakin niin pitkään, että alat kyllästyä sekoittamiseen – kunnolla siis. Kaada muotteihin, mieluiten silikoonisiin, anna jäähtyä pakkasessa ja rouskaise palanen raakaa suklaata!
Kaakaonibsit voi vaihtaa vaikka kuivattuihin karpaloihin, mustikoihin tai mulberry-marjoihin. Annoksesta tulee noin 20 sydämen mallista konvehtia. Voit tehdä suklaan myös esim lautaselle ja sitten murtaa levystä palasia.