Anton&Anton

antonanton.jpg

Uusia luomu- ja aito- ja ties mitä hyvänmielenkauppoja putkahtelee Helsinkiin samaa tahtia kuin suppiksia metsän siimekseen. Enää luomu ei tarkoita viikon hyllyllä loikoilleita tomaatteja, suppeaa valikoimaa tai pökerryttäviä kilohintoja. Kaikki putiikit lupailevat suunnilleen samaa ja kaikista löytyy elegantiksi modattua kauppahallimeininkiä. On siis aika vierailla hieman systemaattisemmin ko. kaupoissa ja löytää rennoin, nirsoilemattoman kursailematon paikka, josta voisi kuvitella ostavansa suunnilleen kaiken sen mitä kokkailuun kotona tarvitaan. 

Ruokashoppailun edelläkävijä Anton&Anton haluaa luoda laadulle uuden merkityksen, antaa ruoalle alkuperän ja sen tuottajille kasvot, niin sanooa ainakin nettisaitti. Käväisin Töölön putiikissa aamutuimaan ja ovesta astuessa sain heti hyvät huomenet Herra ja Rouva kauppiailta. Lisäksi sain luennon aiheesta kurpitsat tunnustettuani, etten tiedä noista suloisista muhkuista juuri mitään. Ostin butternut-kurpitsoja (uuniin ja keitoksi) sekä spagetti-kutpitsan (hiilatonta pastaa). Lisäksi muutama kotimainen päärynäinen (uuniin ja suuhun) ja Framboisen rustiikkipatoki (keiton kanssa ja ehkä bruschetaksi).

Plussaa: valikoima Anton&Antonissa oli varsin laaja (mene ja tiedä), hinnat eivät säikäyttele ja palvelu on tuttavallista ja asiantuntevaa.

Miinusta: kaukana, mutta onneksi Mariankadulla on kanssa yksi Anton&Anton.

www.antonanton.fi | Museokatu 19

hyvinvointi liikunta vastuullisuus ruoka-ja-juoma