Voimienkeruuviikonloppu

Rakastan tällaisia viikonloppuja, jolloin ei ole mitään erityistä menoa eikä ohjelmaa. En voisi olla onnellisempi!

Perjantaina lähdin hyvissä ajoin töistä kotiin. Kuopus päiväkodista, helppoa ruokaa tiskistä mukaan, uutuusriesling Alkosta. Kotona hyväntuulista chillailua, ja koko jengi hyvissä ajoin nukkumaan. Siinä on onnellisen lauantaiaamun salaisuus.

Lauantaina sopivassa suhteessa ulkoilua, pientä pihan laittoa, sauna. Kuopus meni ajoissa koisimaan, haettiin pitsat, koululaiset katsoivat elokuvaa. Siemailin pari lasia viiniä ja lueskelin lehtiä. Olin taas ennen yhtätoista sängyssä. Luin Lauri Viidan Moreenia (ks. #hyllynlämmittäjä-haaste) ja nukuin päälle yli yhdeksän tunnin yöunet. Parasta!

Sunnuntaina heräsin ihanan myöhään, vasta yhdeksän maissa. Aurinko paistoi. Kävin jumpassa ja tulin kotiin parahiksi lounaalle punaposkisten, pihalla touhunneiden lasten kanssa.

Trio istahti katsomaan Miayzakin käsikirjoittamaa Kätkijät-elokuvaa, eikä olohuoneesta kuulunut puoleentoista tuntiin hiiskahdustakaan. Minä luin ja otin torkut. Iltapäivän aurinko lämmitti päiväpeitettä.

Kotitöitä ennätin tehdä sopivasti. Hölkkäsin kaksikin lenkkiä juuri pyöräilemään oppineen juniorin perässä. Uuniruoka hautui muhevaksi. Illalla kuulustelin esikoiselta historian kokeen asioita. Talo oli hiljainen ennen yhdeksää. Luin taas Moreenia, enkä ajatellut töitä.

Voisin viettää viikonloput aina näin. Ulkoillen ja urheillen, koti- ja pihahommia verkkaisesti puuhastellen. Kirjoja lueskellen, hitaita ruokia laitellen. En kyllästyisi koskaan.

Tuntuu, että tällaiset viikonvaihteet saavat lapsetkin latautumaan. En muista, että kukaan olisi kiukutellut mistään asiasta perjantai-iltapäivän ja sunnuntai-illan välillä.

Sanoinko jo: parasta!

Hiljaa hyvä tulee, sano Tampereen mummeli.

Kommentit

marikan polut (Ei varmistettu) http://kinttupolut.blogspot.fi

Kuulostaa ihan parhaalta viikonlopulta - tuollaisia ihmismieli tarvitsee, ja paljon!

Sanni Tee Tee

Nykyään onneksi tiedän ja muistan tämän, ja yritän pitää viikonloput niin tyhjinä kuin mahdollista.

Kiireettömyyden lisäksi tykkään myös siitä, että kun on väljää ja aikataulutonta, tulee oikeasti tehtyä yllättävän paljon kaikenlaista. Kaikkea sitä, mitä arjessa ei koskaan ehdi. Oltua lasten kanssa. (Mekin kaivoimme viikonloppuna jopa vesivärit esiin! Sitä ei kuule usein tapahdu.) Laitettua ruokaa. Pyykättyä. Tehtyä niitä pihahommia.

Jollekulle toiselle ehkä tylsää ja arkista. Mulle ihaninta luksusta.

Pikkuvaimo
Pikkuvaimo

Minäkin yritän pitää viikonloput aikatauluttomina ja tehtävättömänä. Eli siis ei pakollisia kotihommia, ei vierailuja, ei mitään suunniteltua. Tehdään jos huvittaa. Arki on kuitenkin aina niin hektistä (ja saakin olla), mutta ihan koko aikaa ei tarvii suorittaa. 

Jatketaan lempeitä viikonloppuja!

Tuula / Oman katon alla (Ei varmistettu) http://omankatonalla.blogspot.com

Parhaat viikonloput ovat juuri niitä, joissa on riittävästi väljää tilaa, ulkoilua ja liikkumista. Ja omia hetkiä :)

Kivaa uutta viikkoa! ♥

Kommentoi