Malediivit

Malediivit tunnetaan kristallinkirkkaista vesistä ja valkoisista hiekkarannoista. Meidän matkasta on jo noin 5 vuotta aikaa ja välillä on ihana muistella reissua. Varmasti heittämällä parhaimpia kohteita missä olen käynyt.Tässä postauksessa kerron vähän meidän reissusta Malediiveillä ja myös vinkkejä, joiden avulla voi tehdä loman sinne myös edullisemmin. Malediiveillä voi lomailla ja yöpyä luksusresorteilla, mutta myös hyvin edullisesti paikallissaarilla. Meidän reissuun sisältyi molempia. Resorteilla siis ei ole ollenkaan paikallista asutusta,vaan se on ainoastaan yhden hotellin/resortin käytössä. Paikallissaarilla ei pääse kokemaan luksuksen tuntua. Voi olla roskaa ja meteliäkin, mutta ihan yhtä upea meri ja hiekkarannat löytyy paikallisaariltakin.

Alkuun tutustuimme pääkaupunkiin Maleen, jossa yövyimme pari yötä.Hotellit pääkaupungissa ovat pääosin todella edullisia ja vaatimattomia. Tämän jälkeen suuntasimme paikallissaarelle, jossa vietimme 4 yötä. Loppuloma eli viimeiset 5 yötä vietimme upealla resorttisaarella. Usein turistit viettävät koko lomansa resorttisaarilla. Suosittelen itse viettämään ainakin pienen osan lomasta paikallisaarella tai pääkaupungissa. Haluan itse ainakin reissatessa myös nähdä paikallisia ihmisiä ja tutustua enemmän heidän kulttuuriin ja elämään.

Saapuminen

Suoria lentoja Malediiveille ei ole ja matka sinne kestääkin usein aika kauan. Lensimme Qatar Airwaysilla Helsingistä Dohaan ja sieltä Malen lentokentälle. Ruoka oli todella hyvää lennolla ja tuntui, että sitä tarjoiltiin vähän liiankin usein, mutta mikäs siinä. Yhteensä matka kesti noin reilu 20h.Vaihto aika Dohan kentällä meillä oli jopa 10h ja se oli yöaikaan. Ei pahemmin saatu nukuttua kentällä ja väsymys kyllä painoi. Mutta se on osa reissaamista. Siihen kuuluu välillä paljon odotteluja, väsymystä,aikaeroja, pieniä kulttuurishokkeja mutta aina se on sen arvoista. On ihanaa aina päästä näkemään ja kokemaan uusia paikkoja. Paluumatka olikin sitten toinen juttu, nimittäin lentomme lähti about 6h myöhässä. Myöhästyimme tästä syystä jatkolennolta ja jouduimme yöpymään yhden yön Dohassa. Aamulla meillä lähti lento Helsinkiin, mutta sinnekkään ei päästy suoralla lennolla. No kotiin päästiin lopulta kuitenkin ja loppu hyvin kaikki hyvin.

Kun saavuimme Malediiveille, oli näky koneen ikkunasta kyllä mieletön.Olimme varanneet Malen keskusta hotellin muutamaksi yöksi. Hotellin nimeä en muista, mutta se oli tosi edullinen ja hyvin vaatimaton. Nukuttiin kyllä pitkät päikkärit heti, kun päästiin hotellille.  Pääkaupunki Male on todella pieni kaupunki ja se sijaitsee Malen saarella. Saari on hyvin tiheään asuttu. Liikuimme saarella kävellen, mutta muutaman kerran otimme taksin. Kadut oli todella ahtaita, joten paras tapa liikkua oli kävellen tai skootterilla. Kaupungissa on yksi uimaranta, mutta siellä saa vain uida ja oleskella hyvin peittävissä uima-asuissa. Bikineillä ei ollut mitään asiaa sinne, mutta tämä ei haitannut sillä esimerkiksi resorteilla bikinit ja muut ovat täysin sallittuja. Ja muslimimaa kun on kyseessä, niin alkoholiakin tarjoiltiin ainoastaan resorteilla. Se on myös hyvä tietää, että Malen kaupungissa oli todella huonosti mitään kunnon ruokakauppoja, mutta ravintoloita löytyi monipuolisesti. Pari päivää saarella hujahti nopeasti ja suuntasimme veneellä seuraavaksi paikallissaarelle nimeltä Maafushi.

Menimme saarelle paikallisveneellä ja matka taisi kestää noin tunnin. Matka sinne maksoi muistaakseni vain muutamia euroja. Saavuttuamme paikanpäälle meitä oli vastassa hotellimme henkilökuntaa ja he kantoivat meidän matkalaukut hotellille, joka oli muutaman minuutin matkan päässä. Hotelli oli kyllä ihan nappivalinta. Huone oli siisti ja hotellilla oli myös viihtyisä uima-allas alue ja ravintola. Hotelli oli nimeltään Kaani Village and Spa. Henkilökunta oli todella ystävällistä. Hotelli maksoi neljältä yöltä 340e sisältäen aamupalat. Saarelta löytyy kyllä vieläkin edullisempia vaihtoehtoja pienemmistä hotelleista, mutta mielestäni tämäkin oli ihan ok hintainen. Ja aina nyt ei välttämättä kannatakkaan valita sitä halvinta vaihtoehtoa. Riippuu vähän kohteesta ja tarjonnasta tietysti. Ja mitä kukin nyt itse lomaltaan sitten haluaa.

Lähdettiin siitä aika nopeasti kiertelemään saarta ja etsimään sopivaa ravintolaa. Olimme molemmat kyllä ihan sanattomia, koska saari oli niin kaunis. Vesi oli tajuttoman kirkasta ja hiekka ihan valkoista. Ihan jostain toisesta maailmasta.Usein kaikki kuvat mitä ihmiset on tottuneet Malediiveiltä näkemään on resorteilta. Mutta ainakin tällä paikallissaarella luonto ja näkymä oli lähes yhtä upea, kuin resortilla. Maafushi on hyvin pieni saari, sen kävelee ympäri ehkä tunnissa. Saarella on muutama isompi hotelli ja about 50 pienempää majoituspaikkaa. Yksi pieni kauppa löytyi ainakin siihen aikaan ja ravintoloita taas oli kyllä runsaasti. Viihdyttiin tosi hyvin, mutta aika voi käydä pitkäksikin, kun saarella ei ole hirveästi esimerkiksi aktiviteettejä ja saaren näkee nopeasti kokonaan lyhyessä ajassa. Ranta oli kyllä aivan upea ja siellä tuli vietettyä aikaa. Jos ite haluat suunnata jollekkin paikallissaarelle, niin ehdottomasti suosittelen Maafushia. Saari oli todella rauhallinen ja turvallinen paikka yöpyä. Hyvin vähän myöskään näkyi muita turisteja.

Maafushi

Maafushi dronella kuvattuna.

Resortti

Seuraavaksi oli vuorossa suunnata odotetulle resorttisaarelle. Meidän resortti oli nimeltään Meeru Island resort and spa. Resorttisaaria löytyy Malediiveiltä runsaasti. Meidän resortti valikoitui pitkälti hinnan mukaan. Ja vaikka tämä oli edullisimpia resortteja tuli silti pelkästään yhdelle yölle hintaa täälläkin n. 500e. Jos emme olisi lomailleet sadekautena hinta olisi ollut vielä enemmän. Mutta ehdottomasti joka euron arvoinen. Meidän resortilta löytyi myös muita vähän edullisempiakin huone vaihtoehtoja . Pakko ei siis ollut yöpyö juuri vedenpäällä, mutta kun Malediiveille asti nyt oltiin tultu, niin olihan se kiva kokea juuri tuo huonetyyppi. Olimme valinneet All inclusive loman resortilla. Mielestäni resorteilla on aina järkevää ottaa loma, johon kaikki kuuluu hotelli huoneen hintaan. Loppujen lopuksi tulisi todennäköisesti vain kalliimmaksi, jos maksaa kaikki ateriat erikseen joka päivälle ravintoloissa. Hintaa yhdelle annokselle resorttien ravintoloissa saattaa tulla about 40-100e. Me yövyimme 5 yötä tällä resortilla. Myös matkat lentokentältä resorttisaarille maksavat paljon, koska julkiset veneet eivät sinne kulje.Me ostimme kyydin resortille erikseen, eli se ei kuulunut huoneen hintaan. Vaihtoehtoina resorteille on mennä joko veneellä tai vesilentokoneella. Me päätettiin tehdä matka veneellä. Menopaluu lippu oli kahdelta yhteensä n.300e.

Suuntasimme siis paikallisaarelta takaisin Malen lentokentälle. Kentän läheisyydestä lähtee kaikki veneet resorttisaarille. Päivä oli tuolloin todella sateinen, mikä hiukan hankaloitti matkaa, mutta hyvin päästiin perille. Tämä ei ollut mikään pikkuvene onneksi myöskään vaan tosi iso. Melkein pikkujahti jos voi sanoa. Resorteille ei pääse matkustamaan paikallisveneillä. Perillä henkilökunta otti meidät hyvin vastaan. Sateesta huolimatta he järjestivät ”tervetulo seremonian”, mikä heillä on aina tapana tehdä kun uusia hotellin asiakkaita saapuu saarelle. Sisäänkirjautumisen jälkeen meidät tuotiin golfkärryn tyylisellä autolla huoneeseemme. Olimme valinneet veden päällä olevan bungalow huoneen. Sääkin alkoi vähän kirkastua ja aloimme kiertelemään huonetta. Huone osottautui taas kyllä nappivalinnaksi. Ulkoterassilla oli myös poreamme ja sieltä pääsi  suoraan uimaan mereen. Toiselle terassilla oli aurinkotuolit ja sieltä oli myös kiva bongata meressä uiskentelevia kaloja sekä kilpikonnia. Ja kiva ylläri oli, että minibaari kuului myös huoneen hintaan joten oli kiva esimerkiksi terassilla istuskellessa käydä välillä nappaamassa kylmää juotavaa. Ehdittiin juuri syömään viereiseen ravintolaan, ennenkuin lounas aika loppui ja ravintola meni hetkeksi kiinni.Ruoka oli kyllä joka kerralla uskomattoman hyvää ja buffeteista löytyi kyllä jokaiselle jotakin. Juoda ja syödä sai siis käytännössä milloin vain ja niin paljon kun halusi,sillä oltiinhan me maksettu All inclusive lomasta.Jos halusi syödä aamupalan, lounaan tai illallisen välisinä aikoina, silloin oli tarjolla pienempää snäcksiä. Toki oli saarella pari muutakin ravintolaa, mutta meillä tuli syötyä vain tässä lähimpänä olevassa paikassa.

Saarella oli myös tenniskenttiä sekä golfkenttiä, joten tuli myös kivasti urheiltua vaikka vähän tukalaa se olikin kovassa helteessä. Saarelta löytyi myös iso yhteinen uima-allas alue, muutama baari sekä pieni kauppa. Aika hujahti kyllä todella nopeasti ja oltaisiin kyllä viihdytti pidempäänkin.

Loma oli todella onnistunut kaikin puolin lukuunottamatta turhan pitkää kotimatkaa lennon aikataulumuutosten takia, mutta päätettiin, että ehdottomasti tullaan joskus uudestaankin Malediiveille ja ehkä samalle resortillekkin.

Resorttisaari

Kolme vinkkiä edullisempaan reissuun Malediiveille

1. Ole valmis joustamaan matkustuspäivissä tai ajankohdassa. Halvimmillaan lennot Malediiveille voi saada reilulla 400 eurolla.

2. Huomioi, että sadekautena lentojen ja hotellien hinnat ovat hiukan halvempia. Sadekausi on Toukokuusta Marraskuuhun. Meidän reissu ajoittui Toukokuulle ja mielestäni sää suosi meitä aika hyvin, vaikka välillä tuli isojakin sadekuuroja. Lämmintä Malediiveilla on ympäri vuoden.

3.Yöpyminen pelkästään paikallissaarella takaa edullisemman loman. Loman aikana voi yöpyä vaikka kahdellakin eri saarella, jos kaipaa vaihtelua. Jos kuitenkin budjetissa on varaa joustaa suosittelen myös kokemaan yöpymisen resorttisaarella.

-Nelli

Kuvat : Miika Meijer

kulttuuri raha matkat oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *