Bali – Koe ainakin nämä!

Taksikuski juttelee meille ystävällisesti ja kysyy mistä olemme kotoisin. Olemme juuri saapuneet Balille. Matka on ollut pitkä ja nälkä kova. Lensimme yhdellä vaihdolla Qatar Airwaysilla. Tällä lentoyhtiöllä olen tykännyt lentää. Palvelu ja ruoka on aina hyvää.

Saavumme tunnin päästä Ubudiin hotellillemme. Olemme varanneet upean ison Villan, jossa on oma piha ja uima-allas. Muut lomamme hotellit ovat vaatimattomampia ja halvempia. Reissumme on vajaa 2 viikon mittainen.

Kiertelemme saarta loman aikana skootterilla ja välillä vuokrasimme auton ja oman kuskin koko päiväksi. Liikenne on Balilla aika sekavaa, joten skootteria suosittelen vain kokeneemmille kuskeille. Meillä kuskin ja auton vuokraus koko päiväksi maksoi 40 euroa, eli mielestäni hyvin edullinen!

Yksi ehdoton paikka, missä kannattaa käydä on Riisipeltoalue. Itse suosittelen Tegallalangia. Yhtenä päivänä menimme sinne aamuviideltä kuvailemaan auringon noustessa. Näky oli upea.

Riisipellolla aamuviideltä.

Myös Monkey Forest Ubudissa on kokemisen arvoinen paikka apinoiden, mutta myös upeiden sademetsämaisemiensa vuoksi. Muista vain pitää tavaroistasi kiinni! Viimeinen missä suosittelen käymään on hindutemppeli Pura Ulun Danu Bratan. Toki nähtävää Balilla riittää vaikka loputtomasti, mutta nämä on ainakin koettava, jos Balille suuntaa.

Lomamme loppuosa oli tarkoitus viettää Balin upella naapurisaarella Nusa Penidalla, mutta tultuani kipeäksi en jaksanut matkustaa sinne. Todennäköisesti minulle iski kuuluisa ”bali belly”. Päätimme sitten suunnata  lähempänä olevalle Kuta Beachille. Ranta oli upea ja ehdin onneksi nauttia loppulomastakin pahimman olon mentyä ohi. Kuta on omalla tavallaan vähän levotonkin alue, joten et jää paljosta paitsi jos siellä ei tule käytyä. Jos kuitenkin kaipaat lomallasi myös pientä shoppailua, löytyy Kuta Beachilta kauppakeskus. Sieltä löytyy esimerkiksi Bershka sekä H&M.

Monkey Forest oli kokemisen arvoinen.

Kenelle Balia suosittelen? Ihan kaikille. Luonto on upea ja ruoka hyvää. Löytyy upeita rantoja sekä myös maalaismaisemia. Ihmiset ovat ystävällisiä ja puhuvat suhteellisen hyvin englantia. Kaikki on todella edullista. Vain 3 eurolla sai ravintolastakin kunnon annoksen. Ravintoloissa ruokaa tosin joutui usein hyvin kauankin odottamaan. Syömään kannattaa siis suunnata heti, kun vähänkin nälkä alkaa tuntumaan. Säiden puolesta Balille voi matkustaa ympäri vuoden. Paras aika matkustaa on kuitenkin huhti-lokakuun aikana.

Tietysti myös kannattaa olla hiukan varovainen, niinkuin aina matkustaessa. Pankkiautomaateilla saatetaan kortteja kopioida ja näin tyhjentää tilit, mutta rahaa kannattaa muutenkin jo Suomen päässä vaihtaa. Muuten mielestäni Bali on erittäin turvallinen matkakohde.

Hindutemppeli Pura Ulun Danu Bratan.

Tästä reissusta on siis jo tovi aikaa. Aloitin tämän matkablogin omaksi ilokseni. Jos joku saa täältä itselleen jotakin vinkkejä,  niin se on vain plussaa. Laita kommenttia alle mikäli olet itse käynyt Balilla ja kerro mitä tykkäsit!

-Nelli

Kuvat: Miika Meijer ( Poislukien riisipeltokuva : Jord Hammond.)

kulttuuri matkat suosittelen oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *