Aurinkosuojaa sisäisesti ja ulkoisesti

Ihanaa, kun kesä on tullut ja ollaan saatu nauttia (ainakin toukokuun puolella) jo helteistä! 🙂 Varsinkin tuon taaperon kanssa viihdytään paljon ulkona. Oman haasteensa ulkoiluun on tosin tehnyt se, kun aurinko on paistanut ja olen halunnut suojata Benkun ihon mahdollisimman luonnollisesti. Aurinkorasvat sisältävät ihan älyttömän paljon erilaisia kemikaaleja ja en todellakaan halua sellaisia laittaa Benkun iholle. Olen pyrkinyt suojaamaan Benkun ihoa kevyillä vaatteilla ja auringossa oloa olemme välttäneet silloin, kun se on paahtavimmillaan. Olen myös halunnut suojata sekä omaani, että Benkun ihoa auringolta myös sisäisesti.

Ollaan juotu nyt useamman kuukauden ajan melko paljon porkkanamehua, sillä sen sisältämä beetakaroteeni suojaa ihosoluja auringon polttavilta säteiltä ja tuo näin sisäisesti aurinkosuojaa iholle. Benkku tykkää kovasti porkkanamehusta ja monesti sitä kyseleekin, jos ei olla sitä vähään aikaan juotu 🙂 Tällaisella reseptillä olen mehua yleensä tuolla meidän Froothien Optimum 600:lla tehnyt:

1 kg luomu porkkanoita

3 luomu omenaa

2 luomu sitruunaa

1 appelsiini

Olen lisännyt joukkoon myös lehtikaalta, silloin kun olen sitä löytänyt luomuna. Myös luomu pinaattia olen välillä laittanut mehuun.

Laitan tähän vielä toisen, todella hyvän reseptin, joka sisältää myös tuoretta kurkumaa! 🙂 Sehän on ihan mielettömän terveellistä ja oli ihan mahtavaa löytää sitä tuoreena 🙂 Se tosin värjää kaiken mihin koskee, joten se kannattaa ottaa mehua tehdessä huomioon 😉

4 omenaa

1 kg  luomu porkkanaa

1 sitruuna

100g luomu pinaattia

3 cm pala tuoretta kurkumaa

Itselleni olen käyttänyt aurinkovoiteena lähinnä kookosöljyä ja suojannut ihoani myös vaatteilla. Löysin myös todella hyvän ohjeen luonnolliseen aurinkovoiteeseen, jossa on paljon korkeampi suojakerroin, kun kookosöljyssä. Tätä haluan ehdottomasti kokeilla, heti kun löydän tuota vadelmansiemen öljyä! 🙂 Ajattelin kuitenkin jakaa tämän ohjeen tänne teille:

3 rkl oliiviöljyä

3 rkl kookosöljyä

1 rkl vadelmansiemen öljyä

1 rkl mehiläisvahaa

Tällä ohjeella suojakerroin tulee olemaan 10-15 SPF. Ja kaikki ainesosat täysin luonnollisia! Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla! 🙂

Välillä on kuitenkin ollut tilanteita, jolloin pidempää auringossa oloa ei olla voitu välttää syystä tai toisesta. Tällaisia tilanteita varten olen halunnut löytää ne mahdollisimman luonnolliset, mutta voimakkaammat aurinkovoiteet. Sain Ruohonjuuresta testiin muutamia Acorellen aurinkovoiteita. Acorellen aurinkovoiteet ovat fysikaalisia, 100% mineraalifiltteri tuotteita. Ne tarjoavat fysikaalisen suojan eli muodostavat ihon pinnalle suojaavan kalvon, joka heijastaa auringon uv-säteet pois iholta.

p6041305.jpg

Näistä Acorellen tuotteista olen itselleni käyttänyt aurinkosuojaöljyä. Öljyssä suojakerroin on 30 ja suoja tulee karanjaöljystä, jossa on luontaisesti korkea suojakerroin. Karanjaöljy on myös voimakas antioksidantti ja se suojaa ihoa ennenaikaiselta vanhenemiselta. Olen laittanut öljyä lähinnä rintakehääni, joka yleensä palaa todella helposti. Öljyssä on ihana tuoksu ja se ei jätä ihoa mitenkään tahmaiseksi, vaan imeytyy hyvin. Acorellen aurinkosuojaöljyä voin kyllä lämpimästi suositella niille, ketkä haluavat mahdollisimman luonnollisen, mutta voimakkaan aurinkovoiteen <3

Acorellella on myös luonnollinen Beach Body Mist-vartalotuoksu, joka sopii käytettäväksi auringossa 🙂

p6041308.jpg

Benkulle olen ostanut Alga Mariksen SK50+-aurinkovoiteen, joka on nimenomaan lapsille tarkoitettu. Myös sen suojausteho koostuu täysin luonnollisista mineraalifilttereistä. Se sisältää myös karitevoita ja kookosöljyä, jotka kosteuttavat ihoa. Tätä olen käyttänyt vain esim. kämmeniin, joita ei vaatteilla voi suojata. Ja vain silloin, kun olemme ulkona pidempään. Benkulle en tosiaan halua käyttää, kun mahdollisimman luonnollista aurinkosuojaa, mutta tuo Alga Mariksen aurinkovoide on ihan OK vaihtoehto silloin, kun ollaan ulkona pidempään.

p6041315.jpg

Ihanaa kesää kaikille ja ollaan varovaisia auringossa! 🙂 <3

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *