Ihana lime-raakakakku <3
Olen innostunut tekemään pakkaseen raakakakkua, jotta olisi päivittäin jotain ihanaa terveellistä herkkua tarjolla kahvin kanssa 🙂 Vielä en ole montaa erilaista kakkua ehtinyt tekemään, mutta viimeisin kokeiluni oli lime-raakakakku. Se oli todella helppo tehdä – jos osaat tehdä smoothien niin osaat tehdä myös raakakakun! 😉 Mutta myönnetään, että hienomman näköisiä raakakakkuja olen kyllä nähnyt 😀 Mut ei se ulkonäkö, vaan se huippuhyvä maku ja terveellisyys, eikö niin ;D
Pohja:
3 dl pähkinöitä (itse olen käyttänyt saksanpähkinöitä, manteleita tai cashewpähkinöitä)
15 taatelia
ripaus suolaa
Täyte:
5 dl cashewpähkinöitä
5 limen mehu
5 rkl hunajaa
5 rkl sulatettua kookosöljyä
Laita cashewpähkinät edellisenä iltana (tai aamulla muutamaksi tunniksi) likoamaan veteen. Murskaa pohjaa varten tulevat pähkinät, hienonna taatelit ja sekoita ne keskenään + lisää seokseen ripaus suolaa. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle (leivinpaperi kannattaa olla vuoassa). Itse käytin irtopohjavuokaa, joka on halkaisijaltaan n. 25cm, mutta kakusta tuli aika ohut. Paksumman saat siitä siis käyttämällä pienempää vuokaa.
Pese 1-2 limeä hyvin ja raasta niistä kuoret. Huuhtele lionneet cashewpähkinät, laita ne blenderiin ja lisää joukkoon limen mehut, hunaja ja kookosöljy. Blendaa seos ja kaada se pohjan päälle. Ripottele päälle koristeeksi raastamaasi limen kuorta. Laita kakku pakkaseen ja anna jäätyä muutama tunti.
Itse otan kakun pakkasesta siinä vaiheessa, kun se on jäätynyt jonkun verran, mutta ei liikaa. Leikkaan kakun valmiiksi palasiksi, niin sieltä on helppo ottaa aina valmiiksi leikattu palanen sulamaan :)